Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért (nem) szerettek /...

Miért (nem) szerettek / szeretnétek Budapesten élni?

Figyelt kérdés
Kort nemet lecci :)

2018. febr. 17. 23:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%
Leginkább, azért szeretek, mert minden mindig elérhető. Szükséged van valamire azt 7/24 el tudod intézni. Autóval/tömegközlekedéssel minden elérhető könnyen (csak tudni kell mikor és merre menjen az ember). Jó környék, tiszta, rendezett stb stb.
2018. febr. 18. 08:25
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Már az agglomerációban élek, de bemenni sem szeretek (persze muszáj)

- túl nagy a zsúfoltság

- túl sok idő megy el utazással (városon belül is, magát a kiköltözést egyáltalán nem bántam meg, sőt!)

- túl személytelen

- sok helyen túl nagy a kosz

- sok helyen faltól-falig beton

- a lepusztult régi házaknak még a látványa is lehangoló, és soha nem fogják őket felújtani

- az új építések meg sokszor még a régieknél is rosszabbak:( pl. a Vörösmerty téren az a borzasztó üveg vacak vagy azok az új építések, ahol a lakásnak nevezett lyukakban még konyha és egy rendes méretű, világos szoba sincs, papírvékony falak, beázások stb. (kerestem ismerősömmel lakást:S)

Persze, van, amit szeretek: pár park, néhány beülős hely, jó boltok stb., de max egyszer egy héten bőven elég lenne bemenni (de inkább ritkábban)

2018. febr. 18. 08:45
 13/26 anonim ***** válasza:
63%

Azért nem szeretek, mert nem szeretek állandóan zárt térben, lakásban tartózkodni, tavasztól-őszig kint ennék, ülnék a kertben.

Azért nem szeretek, mert szívesen nyírnék füvet, szednék gyümölcsöt és gazolnék - legalább nem kellene az értékes szabadidőmet tornára, futásra fecsérelni.

Azért nem szeretek, mert álmom a saját fűszerek, gyümölcsök, zöldségek. Így ezt picike erkélyen valósítom meg - bár már így is akkora örömet ad, hogy elmondhatatlan. :)

Azért nem szeretek, mert a belváros olyan zsúfolt, hogy ha felugranék, akkor 10 méterrel arrébb érnék földet, mert addig vinne az emberáradat.

Azért nem szeretek, mert a belvárosban alig van zöld, talpalatnyi parkocskák vannak, na de többet érne, ha az ember kinéz az ablakán és fát lát - belvárosban ilyen elvétve van.

Azért nem szeretek, mert kicsit kijjebb is már sokszor annyira nincs infrastruktúra, hogy ugyanannyit kell utazni fodrászhoz, edényboltba, nyomtatni, mint vidéken, erre volt rálátásom.

Azért nem szeretek, mert a tömegnyomortól kicsit kijjebb már kevesebb kisbolt van, mint egy községben. Ez is tapasztalat. Jó pékség sincs és "rendes" botokért is többet gyalogolsz, mint egy köségben, kisvárosban.

Azért nem szeretek, mert a tömegközlekedés irtó lassú. Ahonnan származom, óránként járt ugyan a vonat, de pikk-pakk ott volt 100-120-as tempóval bárhol, Pesten vagy a szomszéd nagyobb városban is. Pesten belül akár kétszer 40 percet utazik az ember egy nyomtatásért.

Azért nem szeretek, mert sose voltam partiarc. Beülős dumálgatásokat, egymáshoz átmenetelt, sétálásokat, sportolgatást szeretem, erre pedig nemcsak Pesten van lehetőség.

Azért nem szeretek, mert imádom a vidéket. Meglátok egy falut, ha esetleg még haszonállatokat is, jobban leszek.

Semmiért se szeretek.

25/L

2018. febr. 18. 09:46
 14/26 anonim ***** válasza:
85%
Egyébként az utazási időtartamra annyit, hogy anno a gyakorlati helyem 50-60 perc volt, pedig Újbuda, nem is a kintebbi része én pedig a pesti oldalon baromira nem a külvárosban lakom (és nem is Észak-Pesten).
2018. febr. 18. 09:51
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Mert egy kisvárosban pl vasárnap csend van. Ott nincs.
2018. febr. 18. 09:52
 16/26 anonim ***** válasza:
74%

Régen csak a praktikusság miatt votl jó ott élni.

Elég volt fél nyolckor kelni a munkába, és otthon voltam 6-ra legkésőbb - vidéken lakás ez fél 6-os kelés és este 8-ra hazaesést jelentett.

- minden elérhető volt

- éjszakai járatok - ahonnan beköltöztem, oda fél 12 és 4 között SEMMI nem járt

- fiatalként a bulilehetőségek

Most Svájcban élek, Zürich mellett kisvárosban és nemhogy Pestre, de Magyaoroszágra sem költöznék vissza, ha nem muszáj.

2018. febr. 18. 10:04
 17/26 anonim ***** válasza:
45%
Szeretek, mert: érdekes, változatos, nagy, felfedezhetetlen. /35F/
2018. febr. 18. 11:35
 18/26 anonim ***** válasza:
54%

Fél éve élek Budapesten, előtte egy 20 ezres kelet-magyarországi kisvárosban élten. "Otthon" nem történik semmi, teljesen ingerszegény, csendes, álmos, elöregedő környezet. Ezzel szemben Budapest mindig pezseg, mindenki megtalálja, ami neki hasznos, kellemes, a boltok nem zárnak be korán, vannak lehetőségek, látnivalók. Nyilván van a városnak árnyoldala is, de minek nincs.

19/L

2018. febr. 18. 13:04
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

Sokkal tanultabbak itt Pesten az emberek, mint ahonnan én jövök, ràadàsul rendkìvül kedves a pesti ember, nem irìgy, tàmogató, kommunikatìv és eljön a megbeszélt talàlkozókra, empatikus. Nem mindegy, hogy milyen emberekkel vagy körülvéve mindennap. Én személy szerint nem igazàn toleràlom a beszólogatàsokat az utcàn és mindenhol, amiket vidéken kaptam.

Van a vàrosban tömegközlekedés!

Rengeteg kiàllìtãs és kultúr esemény van, mind ingyenes!

Nagyon szép a vàros, sokkal több a zöld terület, kevesebb a hajléktalan és a koldus, nincs tele szeméttel az utca, mint ahonnan jöttem.

Tisztàk a wc-k a beülős helyeken, még az olcsóbbaknàl is és van wifi, kàvé annyi ,mint vidéken.

Olcsó a ruhàzkodàs és az élelmiszer pl zöldségek!

Ha bemész egy szakboltba, jobb minőségű àrukat rendel be a kereskedő, ami ahonnan jövök szintén nem jellemző, sőt.

Vannak munkahelyek!

Lehet baràtkozni! 31N

2018. febr. 18. 14:12
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

tatu1010 Te biztosan Budapestről beszélsz?

Mondjuk az én végzettségeimmel pont vidéken láttam munkahelehetőségeket, remélem le is tudok lépni.

Tény, az engem is meglep, hogy pont ott, de örülök neki.

2018. febr. 18. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!