Amikor gyászol valaki és ezt kérdezem tőle, az bunkóság vagy inkább jól esik neki (részletezem)?
Habitusa válogatja.
Lehet, akinek örömet okoznál, lehet más, aki gyászába beleszólást.
Az 'ismerősödet' te ismered.
Nekem meghalt anyukám, és ha valaki neki állt volna művészkedni az arcával, azt szerintem felpofoztam volna.
Minek lerajzolni, ha vannak róla képek? Miért nem kérdezed meg inkább, hogy akar-e beszélni valamiről?
Nem hiszem, hgy ez bármiben segítene, biztos van neki kismillió képe róla :)
Ha valaki ilyet kérdezett volna tőlem, amikor meghalt apukám, biztos, hogy hülyén néztem volna rá... fel nem tudom fogni, miben tudna ez segíteni neki és pláne mitől lenne jobban.
Ilyen akkor működne, ha lenne egy már, régebbről, az anyukája éltében elkészült képed, amit most odaadsz neki. Így gyakorlatilag nincs emlékértéke.
Másik: nem tudom, hogy hogyan rajzolsz, csak láttam már elég "művészpalántát" hogy tudjam, nem mindegyik van tisztában a saját képességeivel. Nem biztos, hogy teljesen el is találnád az arcvonásokat, 100%-ban lekörvonalazni egy már elkészült képet meg felesleges. És akkor még számításba se vettem azt a traumát, ha netán valami szörnyűséget adsz át neki :D
Inkább légy ott mellette és támogasd ahelyett, hogy a halott anyukáját használnád modellnek. Esetleg majd jó pár év múlva, ha túljutott a gyázon, lehet ilyen ajándékban gondolkodni. Addig nincs értelme, nem segít semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!