Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Titeket nem aggaszt a technoló...

Titeket nem aggaszt a technológia fejlődése?

Figyelt kérdés

Főként az emberi kapcsolatok és munkák helyzetét illetően.

Én azt látom, hogy a technológia újabb vívmányai inkább azt a célt szolgálják, hogy egyre inkább elkényelmesedjünk és eltávolódjunk egymástól. Introvertált vagyok, de engem aggaszt, hogy mindenki egyre inkább magába fordul, ha fizikálisan együtt is vagyunk, mindenki a saját buborékjában marad. A munkákat illetően pedig természetesen egyre több helyen helyettesítik az embereket gépekkel, pl. most nyitott meg egy Amazon Go nevű bolt Amerikában, amit már direkt úgy terveztek, hogy nincs is pénztár, hanem csak bemész, leveszel a polcról, amit akarsz, és az Amazon egyenlegedből levonják az összeget. Persze tök jó, hogy ilyen fejlett a technológia, de nem csoda, hogy a jövőre nézve azt jósolják, hogy a depresszió népbetegség lesz, hiszen annak ellenére, hogy egyre többen leszünk a földön, egyre magányosabbak vagyunk...

2018. febr. 2. 18:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
72%

Természetesen sokunkat aggaszt, főleg azokat akik régebben születtek. A mostani fiataloknak már ez lesz a természetes. Vidéken még most is van nyugalom, az emberek köszönnek egymásnak beszélgetnek, nem olyan zárkózottak mint a városiak. Mikor én még fiatalabb voltam akkor minden hétfőn szünnap volt a tévében. Ezt az estét baráti körben töltöttük, kártyázással, beszélgetéssel. A gyerekeink együtt játszottak. Ma már csak néha futunk össze, időnként telefonálunk egymásnak. Egyesek annyira zárkózottak, hogy köszönni is elfelejtenek egymásnak. pl. a lépcsőházban- bár ez szerintem sokkal inkább jól neveltslg kérdése.

Ami a technológia robbanásszerű fejlődését illeti senki ne gondolja, hogy a mi kényelmünkért van kitalálva. Sokkal inkább a profit érdekeltséget látom benne. Persze szerintem senki nem kívánja vissza az időket mikor az emberek kapával, kaszával a vállukon indultak reggel a földjeikre. Mindenki örül a gépesítésnek, de mostanában már robotizációról hallunk. Állítólag sokkal kevesebb munkaerőre lesz szükség. Egyrészt az egy jóval tudásigényesebb világ lesz, hiszen a robotokhoz is érteni kell. Másrészt miből fognak élni azok az emberek akik kiszorulnak a munka világából?

Hogy ezek a változások mentálisan hogyan hatnak az emberekre? Érdekes kérdés. Az biztos, hogy nem lesz jó ha elfelejtünk egymással beszélgetni, egymásra oda figyelni, a rászorulókon szükség esetén segíteni

2018. febr. 2. 19:27
 12/12 anonim ***** válasza:
0%
Azért zárkozom be mert az emberek betegek ha nem nézek ki modelként és nem vagyok gazdag szóba semm állnak velem. Csak fogyaztók sétálnak az utcán nem emberek.10 éven belül úgy is háboru lesz az emberek már mos fegyverkeznek mert az állam nem végzi a feladatát.Robotok elöször fegyverként fogják használni a hatalom megtartása miatt nem ólcso termékeket fognak gyártani .
2018. febr. 2. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!