Interneten meglehet tanulni egy nyelvet alapszinten?
Alap szinten mindenképpen.
De mit takar az interneten? Csak írott anyag? Vagy hanganyag is (videókból pl elég sokat lehet).
Fenntartom azért, hogy egy bizonyos szinthez már kell a nyelvi környezet (mondjuk egy beszélgetőpartner formájában)
Én is hasznosabbnak tartok egy jó nyelvtanuló oldalt, vagy ehhez készült videókat, mint az iskolai angol tanítást. Ráadásul internetre is sok angol tankönyv pdf.-je felvan töltve, amit felhasználhatsz, ha nem tudod beszerezni a könyveket. Tehát lehetséges, bár nem mindegy, hogy milyen forrást használsz segítségül. Nem lehet bármilyen internetről szedett-vetett szöveget alapul venni, megbízható oldalt kell keresni, illetve olyant, ami összefoglalt és megkönnyíti a tanulás folyamatát.
Egyik nyelvszakos ismerősöm, aki internetről is tanul, ezt az oldalt ajánlotta nekem, ahol válasz-jelölős feladatokon lehet gyakorolni:
Ha otthon tanulhatok magamban, az számomra eredményesebb, jobban tudok figyelni, orán meg ha elveszítem a fonalat, akkor ott kész. Csoporttársak mellett nem kérdezem vissza a tanártól, hogy ismételjen a kedvemért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!