Ha már kifizettek valamit, akkor azt ki is használjátok?
Lehet kezdőbe mentél...mit vársz akkor, konferenciát?
Úgy iratkoztál be valahova, hogy saját tudásodat sem ismered???
Ha ismered s ott vagy, ahol kell s nem azt kapod, amit kell, talán szólj s azon nyelven...vagy a színvonalat emeljék vagy lóvét vissza.
Nálam is van tanfolyam, a neve "tanulópénz", 1 milkót előre kérek.Kezdés soha;)
Ha ez többeteknek is probléma, akkor beszéljétek meg először az oktatóval, majd az oktatásszervezővel. Lehet, hogy tanárváltással megoldható lenne pozitívan a dolog. Emellett olvassátok el a szerződést, hátha van olyan pont benne, amivel még alá tudjátok magatokat jobban támasztani /pénzvisszafizetés, stb.-re gondolok/.
Ha nincs más megoldás, akkor otthagynám az egészet, mert így valóban nincs értelme folytatni. A vizsgára is biztosan kell fizetni, de így minek?
A tanfolyamot nem úgy értettem, hogy "tanfolyam tanfolyam", mint pl. egy OKJ-s tanfolyam, hanem egy nyelviskola által szervezett nyelvtanfolyam, nem volt semmilyen szerződés, még csak számlát sem adtak. Így nyilván a pénzt nem is kaphatom vissza, de nem is kérném, mert végülis csak szimplán előre fényezte magát.
Emelt érettségit szeretnék, lehetőleg minél jobb százalékkal (majd utána felsőfokú nyelvvizsgát és úgy gondoltam, hogy akkor így szépen egymás után majd mindkettőben kaphatok tőle segítséget). Nagyjából tisztában voltam a tudásommal is, tudtam, hogy mi az, ami kevésbé megy és mire kellene rágyúrni. A feladatlapok jól sikerülnek (90% körül), így én inkább azt vártam ettől az egésztől, hogy a szókincsbővítésre koncentrál illetve a szóbelire gyakorlunk, mert szerintem az nehezebb (komolyabb témák is előfordulhatnak, vitázni kell). Ezt mind ő is tudta, hiszen elmondtam neki és ő azt válaszolta, hogy nem biztos, hogy be tud tenni megfelelő csoportba (később viszont lehet, hogy átmehetek, ha lesz elég jelentkező), de rendben van, ő erre fel tud készíteni, mindent jól meg fogok tanulni és be fogjuk gyakorolni a dolgokat. Végül egy nyelvvizsgás csoportba kerültem be, ami szintén B2 szint (de nyilván vannak különbségek). Az órákon így nyelvvizsga feladatokat gyakorlunk, hiszen a többiek arra készülnek és én mellette pedig egyénileg gyakorlok az érettségire. Na most akkor ennyiből, teljesen felesleges bejárnom, hiszen így is, úgy is itthon kell tanulnom, megcsinálnom a feladatsorokat, amiket magamnak ellenőrzök és még a leveleimet is csak gyors átnézi, de nem pontozta még le egyszer sem mert arra nincs idő stb....Ugyanakkor engem még talán nem is ez zavar a leginkább, hiszen értelemszerűen így nem az én kényem-kedvem szerint fognak zajlani az órák és ártani nem árt az a néhány nyelvvizsgás feladatlap, valamint nyilván itthon is kellene foglalkoznom vele mindenképpen. Inkább az zavar, hogy én nem egészen erre számítottam. Jártam már máshoz is, amit nagyon szerettem, interaktív órák voltak, rengeteget beszéltek hozzánk a tanárok és mindent gyakoroltunk, mindenben segítettek. Ezzel szemben itt az megy, hogy kiosztja a feladatlapokat, megoldjuk és utána a megoldókulcsból felolvassa a megoldásokat...Ezen kívül semmi más nem történik az órákon.
Hát én visszakérném a pénzt, megindokolnám miért. Biztosan van valami fellebviteli szerv ahol foglalkoznak az üggyel ha elutasítanának.
Én jelnyelvet tanulok online és eljárok egy közösségbe ahol figyelem így nem kerül pénzbe.
A jó hírem az, de majd te eldöntöd, hogy az emberiségnek hamarosan egy nyelve lesz. Persze addig jó, ha tudunk kommunikálni, esetleg munkát vállalni valahol. Sajnos sok a csaló, csaptak már be engem is. De ez a világ egyre mélyebbre fog süllyedni, mert hihetetlenül hangzik de Sátán és démonai uralkodnak a földön. Már nem sokáig!
Neked kell mérlegelni, hogy sajnálod-e annyira a kidobott pénzt, hogy inkább bejársz a tanfolyamra, vagy inkább hagyod és a saját tempódban haladsz tovább.
Nekem sem volt még jó tapasztalatom egy csoportos nyelvtanfolyammal, különórával, iskolai angolórával. Egyedül az egy személyes órákon tudtam megfelelő tempóban haladni külön tanárnál, mert nagyon jó a nyelvérzékem és mindig sokkal gyorsabban haladtam, mint a csoporttársaim. Ismerem az érzést, mikor a csoport egy A2-es szintű tankönyvvel sz#rakodik 2 ÉVIG, mikor neked már a felsőfokúd is megvan... Én a helyedben lehet, hogy még arra a pár alkalomra bemennék, hátha szóba kerül valami olyan téma, ami neked is jól jön, emellett még ugyanúgy készülhetsz tovább, oldhatsz a saját szintednek megfelelő feladatlapokat a szabadidődben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!