Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Élet közösségi oldal nélkül?...

Élet közösségi oldal nélkül? Ti kibirnátok?

Figyelt kérdés
Amióta mindneki a a közösségi oldalakon lóg teljesen tönkre teszik az emberi kapcsolatokat. Nekem csak facebookom van a többit már töröltem, de gondolkodom hogy törlöm azt is. Ti kibirnátok? Mennyit használjátok a közösségi oldalaitokat? Melyiket használjátok a legtöbbet?
2018. jan. 1. 22:02
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
29%
Nyáron függesztettem a fiókom két hétre, életem legboldogabb hete volt. Hirtelen mennyi szabadidőm lett....
2018. jan. 1. 22:46
 12/21 anonim ***** válasza:
12%

30 evig tudtam nelkule elni. Aztan volt az iwiw azt se hasznaltam igazan ki. Utana a feszbuk, amirol idorol idore letorlom magam.

Amikor nem vagyok font akkor tobb a szabadidom, ertelmesebb cikkeket olvasok a neten es irok a barataimnak e-mailt vagy felhivom oket vagy talalkozni akarokveluk. Amikor aktivan feszbukon vagyok, akkor meg egy csomo idomet elcseszem a hirfolyam porgetesere, posztolom a hulyesegeim, fotozom a kavemat, ahelyett hogy az illatara figyelnek, es nem marad idom emilt irni stb. Szoval en kibirnam nelkule, most is inkabb csak idoeltolaskent hasznalom:-(.

2018. jan. 1. 22:47
 13/21 Noblesse Oblige ***** válasza:
15%

Eddig 1x/félév

De az edzéseinkről ott kapom megleggyorsabbanaz infót, így márhavonta feljárok.

Én csak az infó áradat miatt nem szeretem. Sajnos nehéz szelektálni azokat a dolgokat amik engem valóban érdekelnek, mert az üzenőfalam roskadásig van reklámmal, az anyuka locsogásával, hogy milyen izgalmasan unalmas az élete és ő mekkora hős. Vagy haverok posztjai az utolsó bulijukról, hogy a pillanatmegélése helyett inkább facén dokumentálják azt, mert így örök emlék lesz mindenki számára.

Ettől függetlenül vannak emberek akik érdekelnek és csak itt tudunk kényelmesen kommunikálni. Erre nekem tökéletes volt.

2018. jan. 1. 22:50
 14/21 anonim ***** válasza:
41%

Nekem egyedül Facebookom van, de az is csak arra, hogy ha beteg vagyok elkérhessem rajta a házit... Amúgy tökéletesen megvagyok nélküle, egyáltalán nem szoktam használni, és úgy érzem, amióta nem megyek fel rá, azóta nem vagyok olyan ideges. Én amúgy azt utálom nagyon, amikor anyám közli velem, hogy így sohasem lesz párom és senkivel se fogok tudni ismerkedni, csak mert nem használom aktívan ezeket az oldalakat...

16/L

2018. jan. 1. 23:09
 15/21 anonim ***** válasza:
Nekem csak facebookom van és igazából nem érzem semmi negatívumát, én inkább csak hasznosnak tartom. Nem szoktam posztolgatni, hozzászólogatni mindenhez stb., csak szimplán körül szoktam nézni, hogy mi történik mostanában a világban, sok ismerősöm van, akikkel már nagyon régen találkoztam, pl. volt osztálytársak és jó tudni, hogy mi van velük. Persze, nagyon sokan vannak, akik minden baromságot megosztanak pl. kamu nyeremenyjátékok, ezerszámra töltik fel a nyaralós képeket, unatkozó anyukák kisgyerekes képeiket, tinik szerelmes nyáladzása stb., de engem ez nem zavar olyan mértékben, hogy mondjuk emiatt inaktiváljam magamat (és ugye az ismerősöket is meg lehet válogatni). Segít a kapcsolattartásban is, sokakkal szoktam beszélgetni, bár mondjuk messengeren anélkül is lehet beszélgetni, hogy regisztrálnál Facebookra. Gimi alatt és egyetemen is volt/van közös csoportunk facebookon, gimiben kb. el sem tudtam volna képzelni, hogy ne legyen...szinte mindent ott beszéltünk meg pl. dolgozatok, felelés, tananyag, házi, osztálypénz, kirándulás, különböző programok stb., mert ez így gyors és könnyű volt. Az az egy-két osztálytársam, akinek nem volt facebookja (és semmilyen közösségi oldal, csevegős app) szinte mindig le volt maradva mindenről...persze, a fontosabb dolgokat azért igyekeztünk eljuttattni hozzájuk, de előfordult, hogy mindenki megfeledkezett róla, pl. sokszor a tanárok is a neten üzentek valakinek, hogy elmarad az óra vagy dolgozat lesz és előfordult, hogy ők ezt nem tudták mert senki nem szólt külön nekik, így potyára bementek a suliba vagy nem tanultak... Az egyetemi szaktársaimat is a facebookon láttam meg először, akkor már előre lehetett egy kicsit ismerkedni, mindenkit le lehetett csekkolni (ki ő, hol lakik, mit csinál stb). Albérletet is a facebookon találtam, lakótársat is és eleve rengeteg információ van, pl. különböző rendezvények, programok és pl. sok üzlet, étterem is a facebookon hirdeti az aktuális kedvezményeket, van nagyon sok csoport, ami hasznos lehet számodra (álláshirdetések, lakások, adok-veszek és közös érdeklődési kör vagy egy hobbit, szakmát végző emberek, ahol lehet tanácsokat kérni/megosztani másokkal stb.). Úgyhogy szerintem ez egy hasznos dolog, egyáltalán nem érzem úgy, hogy tökretette volna a társas kapcsolataimat, sőt igazából szerintem segített is. Nem tartom magam függőnek mert nem “ott élek”, nem pakolom ki az életemet és nincsen vele bajom, ha valamiért nem tudom megnézni (nem is azt nézem állandóan), de biztosan hiányozna, mert szerintem egy tök jó dolog és nem szeretném magamat törölni onnan.
2018. jan. 1. 23:49
 16/21 anonim ***** válasza:
64%
Már túlságosan hozzászoktunk ahhoz, hogy minden történést rögtön meg is osztunk valakivel. Alig éljük meg a dolgokat és már pötyögünk is, szóval eleinte fura lenne. Igazából én nem nagyon vagyok odáig a közösségi oldalakért. Egy színház az egész és amióta az idősebb korosztály is használja, röhejes ami megy a facebookon is például. Nagyon jó dolog az internet, csak sokkal többet használjuk, mint amennyire kellene.
2018. jan. 1. 23:54
 17/21 anonim ***** válasza:
Én nem is regisztáltam eddig egyikre sem, tökéletese megvagyok nélkülük, aki fontos azzal így is tdom tartani a kapcsolatot.
2018. jan. 2. 01:56
 18/21 anonim ***** válasza:
66%
Tavaly töröltem az Instagramomat, mert túl sok időt töltöttem ott feleslegesen, valamint a Snapchat profilomat, mert felesleges volt. A kedvenc közösségi médiám a Twitter, de lecsökkentettem a követett emberek számát a legfontosabbakra, 10 emberre. Szeretem, mert ott tájékozódom, mik történnek a világban, ott olvasom el a híreket a kedvenc együttesemről. Facebookot szeretném minél kevesebbet használni, mert szerintem egészségtelen, mennyire átformálja a társadalmat, és ez válik a központjává... Én csak a Messenger funkciót használom már, a többi magamutogatás nem érdekel.
2018. jan. 2. 06:58
 19/21 A kérdező kommentje:

Messenger működik facebook fiók nélkül is szóval chatelni ugyanúgy tudnék szerintem ezzel nincs is baj inkább a facebook üzenőfal folytonos bújása veszi el az időt az embertől meg a sok baromság amit megosztanak.

Egyébként 18/F

2018. jan. 2. 07:42
 20/21 anonim ***** válasza:
74%
Én csak memeket nézek Facebookon, illetve a messengert használom napi szinten. Próbáltam már törölni pár éve, de a barátaim sehol máshol nem voltak elérhetőek, így alig tudtunk beszélni, vissza is regisztráltam. Jelenleg egyetemen tanulok, minden fontos információ Facebook csoportban van. Egyszerűen máshova nem rakják fel, mert itt úgyis mindenki ott van. Ha akarnám se tudnám otthagyni a Facebookot.
2018. jan. 2. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!