Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Neked a Melinda, a Miranda...

Neked a Melinda, a Miranda vagy a Mirella név tetszik a legjobban?

Figyelt kérdés
2017. dec. 29. 13:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
46%
Melinda
2017. dec. 29. 14:15
 12/21 anonim ***** válasza:
46%
Melinda.
2017. dec. 29. 14:16
 13/21 anonim ***** válasza:
46%
A Miranda semmiképp.Mirella v melin da.
2017. dec. 29. 14:24
 14/21 anonim ***** válasza:
47%
Melinda, de a Mirella se rossz. A Mirandáról nekem mindig a süti jut eszembe...
2017. dec. 29. 15:01
 15/21 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem mindhárom szörnyű. De ha muszáj választanom egyet, akkora Mirella.
2017. dec. 29. 15:06
 16/21 anonim ***** válasza:
53%
Ebből a Melinda. A Miranda csak becézve, Miraként. A Mirella még elmegy.
2017. dec. 29. 16:14
 17/21 anonim ***** válasza:
52%
Mirella
2018. jún. 30. 14:08
 18/21 anonim ***** válasza:
80%
7 hetes terhes voltam, mikor a kérdés íródott. :) Holnap lesz 3 hetes Mirella ❤️❤️❤️
2018. szept. 2. 17:12
 19/21 anonim válasza:
50%

Melinda.

Szerintem a Melinda egy gyönyörű szép név. Amerikában is használják szóval szerintem nem túl magyaros. Nekem az egyik kedvenc női nevem.

A Mirella engem valami hableány meséje emlékeztet. A Miranda se olyan nagyon csúnya de tényleg az üdítőre emlékeztet.

Lényeg hogy szerintem a Melinda a legszebb

2019. márc. 20. 20:27
 20/21 anonim válasza:
35%

Tudom, hogy lepontoztok, de nem érdekel.

Engem Melindának hívnak. Határeset számomra ez a név, van ami tetszik benne, van ami nem. Azért tetszik kevésbé, mert nem vagyok becenév párti. Szóval nekem a kevésbé becézhető nevek tetszenek. Bár ilyen szempontból ebből a 3-ból még a Melinda a legjobb. Mivel a Mirandából és a Mirellából úgyis mindig Mira vagy Miri lesz. A Melindákat viszont van, hogy nem becézik. Találkoztam már mindenféle helyzettel. Van aki automatikusan Melindának hív, más a bemutatkozásnál megkérdezi hogyan szólítson. És előfordult már sokszor az is, hogy mindenféle rákérdezés nélkül egy idő után elkezdtek Melizni vagy Melikézni. Vagyis vannak ennél jóval kevésbé becézhető nevek is, de olyanok is amik még ennél is jobban rászorulnak a becézésre.

Akik azt írták, hogy Melinda itthon Miranda külföldön, vagy a Melinda túl magyaros, azok jó nagy hülyeséget írtak. Pont az egyébként ami pozitív számomra a nevemben, hogy nemzetközi. A Melindát a Bánk Bán miatt hiszik sokan magyar névnek, amit nem igazán tudok hova tenni. Azért mert egy magyar műben szerepel egy név, még miért lenne magyar. Az Aida sem olasz eredetű, az opera miatt ott is eléggé elterjedt, de nem olasz eredetű hanem arab. Ilyen értelemből ha néz valaki egy angol filmet, az abban szereplő összes név angol eredetű?

Ezért hülyeség ha valaki jön azzal a baromsággal, hogy milyen külföldies neveket adnak mostanában. A régi hagyományos neveink nagy része sem magyar, azokat is átvettük csak régebben.

A Melinda egyébként egy francia író névalkotása. De amúgy az összes latin országban adják, hangzásra ugyanolyan latinos mint a Miranda. Latin országokban a leggyakoribb minden Linda féle név. Simán Linda is, meg Melinda, Belinda, Relinda stb. De ahogy már előttem is írta egy ember, Melinda angol nyelvterületen is létezik. Soha nem értettem hogy lehet ezt hangzásra magyarosnak hallani.:D

2020. jan. 6. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!