A Bernadett nevet anyakönyvezik Bernadette-ként?
Nem hinném, hogy lehet.
A Gyönyörű nyár-ban van egy Duska Marianne -de az régi könyv
Egyik volt osztálytársam anyja Adrienne, én most 25 vagyok, szóval ő nem egy annyira mai tyúk, tehát régen valszeg lehetett így e-betűvel, ez ilyen régies fajta írásmód is lehet, és nemtom, hogy választható opció volt, vagy csak így lehetett; de nekem mindegy is, szerintem szép így, jó így;
Egyik volt osztálytársam Yvett, és eredetileg talán úgy akarták a szülei, hogy Yvette, vagy én nemtom, de azt mondta, hogy ez így nem jó, mert eredetileg olyan Yvett-változatok voltak egyébként, hogy Yvette ami franciás talán, és Ivett, ami magyaros, az ő nevét meg így a kettő közé anyakönyvezték:D Amúgy nem tudom, mennyire volt gyakori ez a név '92-'93-ban, amikor ő született.
Az Magyar Tudományos Akadémia által kiadott magyar utónév könyvben szereplő neveket lehet anyakönyvezni.
Kivétel a kisebbségek, nekik saját utónév jegyzékük van. Ők választhatnak onnan is. Az anyanyelvük írásának megfelelő nevet is.
Lehet, amennyiben vmelyik szülő nemzetiséginek vallja magát (ezt meg simán be is lehet kamuzni sajnos).
Ill. sok ember mutatkozik be olyan helyeken, ahol nem veszik véresen komolyan a dolgokat, más írásképpel, mint ami anyakönyvezve van neki. Pl. ismerősöm facebookon Róza-Gyöngyvér, így, kötőjellel (nem az igazi nevét írtam ki), és az anyja úgy akarta anyakönyvezni, nem két külön névvel, de nem engedték meg neki. De ismeretségi körben, Facebookon, tagsági klubokban ő még mindig kötőjelesen írja, csak az iratokban meg ahol fontos, hogy az iraton szereplő név szerepeljen, ott írja Róza Gyöngyvérként. De van olyan ismerősöm, aki Katalin, de 1000 helyen Katie-ként mutatkozik be, vagy Nikoletta Nicole vagy Nikole-ként. Sőt olyan is van, aki olyan nevet használ 2. neveként, ami nincs is neki anyakönyvezve, csak "nekem a spirituális nevem a Kira".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!