Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A Bernadett nevet anyakönyvezi...

A Bernadett nevet anyakönyvezik Bernadette-ként?

Figyelt kérdés
Egyre többet látok ilyet, középkorú nőknél is. Az első kislányom születésekor még nem lehetett, így simán Bernadett lett. Csak, ennyi idő után érdekel, hogy ez változott-e, mert akiket láttam ilyen a névvel, ilyen formában, ők mind magyarok voltak, magyar vezetéknévvel. :)

2017. dec. 8. 23:05
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Nem
2017. dec. 8. 23:15
 2/8 anonim ***** válasza:
27%
Lényegtelen dolog.
2017. dec. 8. 23:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Ha feltettem a kérdést, ezek szerint nekem mégis csak lényeges, mert érdekel. Elsőnek köszi, én sem találom a nevek listáján így, ezért nem is értem, hogy most miképp van ez.
2017. dec. 8. 23:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy lehet.

A Gyönyörű nyár-ban van egy Duska Marianne -de az régi könyv

Egyik volt osztálytársam anyja Adrienne, én most 25 vagyok, szóval ő nem egy annyira mai tyúk, tehát régen valszeg lehetett így e-betűvel, ez ilyen régies fajta írásmód is lehet, és nemtom, hogy választható opció volt, vagy csak így lehetett; de nekem mindegy is, szerintem szép így, jó így;

Egyik volt osztálytársam Yvett, és eredetileg talán úgy akarták a szülei, hogy Yvette, vagy én nemtom, de azt mondta, hogy ez így nem jó, mert eredetileg olyan Yvett-változatok voltak egyébként, hogy Yvette ami franciás talán, és Ivett, ami magyaros, az ő nevét meg így a kettő közé anyakönyvezték:D Amúgy nem tudom, mennyire volt gyakori ez a név '92-'93-ban, amikor ő született.

2017. dec. 8. 23:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Hmm, lehet csak lemaradtam értesültségben idő közben. :D De akkor az is biztos, hogy mostanság nem lehet ilyen formában. Mondjuk, Kyrát is ismerek, és Kitty-t, miközben ezek sem anyakönyvezhető formái az eredeti neveknek, ám valahogy mégis léteznek. Minden esetre érdekes... Köszi az értelmes választ!
2017. dec. 8. 23:28
 6/8 anonim ***** válasza:
és hivatalos iratban látod ezeket a neveket így? csak mert kiejtés után tuti nem...
2017. dec. 9. 04:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Az Magyar Tudományos Akadémia által kiadott magyar utónév könyvben szereplő neveket lehet anyakönyvezni.

Kivétel a kisebbségek, nekik saját utónév jegyzékük van. Ők választhatnak onnan is. Az anyanyelvük írásának megfelelő nevet is.

2017. dec. 9. 05:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Lehet, amennyiben vmelyik szülő nemzetiséginek vallja magát (ezt meg simán be is lehet kamuzni sajnos).

Ill. sok ember mutatkozik be olyan helyeken, ahol nem veszik véresen komolyan a dolgokat, más írásképpel, mint ami anyakönyvezve van neki. Pl. ismerősöm facebookon Róza-Gyöngyvér, így, kötőjellel (nem az igazi nevét írtam ki), és az anyja úgy akarta anyakönyvezni, nem két külön névvel, de nem engedték meg neki. De ismeretségi körben, Facebookon, tagsági klubokban ő még mindig kötőjelesen írja, csak az iratokban meg ahol fontos, hogy az iraton szereplő név szerepeljen, ott írja Róza Gyöngyvérként. De van olyan ismerősöm, aki Katalin, de 1000 helyen Katie-ként mutatkozik be, vagy Nikoletta Nicole vagy Nikole-ként. Sőt olyan is van, aki olyan nevet használ 2. neveként, ami nincs is neki anyakönyvezve, csak "nekem a spirituális nevem a Kira".

2017. dec. 11. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!