Két informatikus közül melyiküket kérnéd fel egy informatikai jellegű problémád megoldására?
Tételezzük fel, hogy mindkettőnek megvan a képesítése ahhoz a szakterülethez, egyiküket sem ismered, teljesen idegenek számodra, és nincs ismerősöktől sem ajánlás. Az egyetlen, amit tudsz, hogy az egyik férfi, a másik nő.
Kérlek, indokold is meg a választásodat!
Köszönöm!
Amelyikkel hamarabb találkoztam. Nem érdekel, hogy nő vagy férfi az illető. Hívom az elsőt, ha nem elérhető, hívom a másikat.
22/N
én is informatikus vagyok, akinek közelebb áll a szakterülete
programozásban a nők nehezebben tudnak érvényesülni, de pl grafikusként elég egyszerű nekik is
nem a nemtől tenném függővé
off:
Abból, hogy a nők nehezebben érvényesülnek programozásban, feltételezed, hogy rosszabbul is értenek hozzá? Mert ha igen, akkor ez előítélet, és nem biztos, hogy így is van. Sőt, tudok olyan példát, hogy adott nőnek jobb érzéke van a programozáshoz, mint a designhoz.
on:
Maradjunk a kérdésnél, ugyanaz a szakterülete a kettőnek, ugyanúgy megvan a képesítésük, tehát feltételezhetően mindketten értenek hozzá.
Nőként mondom, hogy először a férfit keresném meg.
Tapasztalás, de sokat olvastam is róla, hogy a férfiak jobbak matematikában és az ehhez szervesen kapcsolódó informatikában mint a nők, akik viszont a humán területeken jeleskednek a férfiakkal szemben.
Persze mindkét területen vannak kivételek, de én a nagy számok törvénye alapján döntenék, a férfi mellett.
#3:
az érvényesülés alatt nem a tehetséget, vagy hozzáértést értettem :)
ha mindkettőnek meg van, akkor referencia, vagy elbeszélgetés alapján választok, vagy akár találomra és bízok benne, hogy megfelelően megtudja oldani az adott feladatot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!