Utólag is rajtakaphatják az embert a bolti lopáson?
Pl. hetek múlva leltározásnál észreveszik, hogy hiányzik valami (pár ezer forintos tétel), és visszanézik a felvételeket?
Vagy ilyen nincs?
Egy nagy multinál, szerintem esélytelen, hogy minden stimmeljen leltározásnál. Nem foglalkoznak 3-4 ezres dolgokkal, nem?
Te vagy az,Lákátosz Tárántínó,fiam?
Az ujjlenyomatod alapján rád fognak találni..Én a helyedben már most foglalnék egy repjegyet Mexikóba..
Mért nem lehet manapság normális választ kapni? :(
Elméleti kérdés, vagyis igazából mesélték nekem, hogy xy így meg így hozott ki dolgokat, és erről jutott eszembe.
Hehe, ez legalább már értelmesebb poén volt, mint az első válasza.
Tudod van, amikor éppen készülnek elkövetni a lopást, de nem jön össze, és van amikor már megtörtént a lopás, de csak utólag derül ki...
Nem fogják visszanézni a felvételeket.
" Ha az elkövető maximum 50 000 forint értékű dolgot lop el, nem bűncselekményt, hanem szabálysértést valósít meg. "
Az ellopott dolog értékétől függően a lopás minősítése:
50 001 - 200 000 forint között kisebb érték (két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés),
200 001 - 2 millió forint között nagyobb érték (három évig terjedő szabadságvesztés),
2 millió - 50 millió forint között jelentős érték (egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés),
50 millió - 500 millió forint között különösen nagy érték (két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés),
500 millió forint felett pedig különösen jelentős érték (öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!