A vezetéknevem megváltoztatásán gondolkodom. Mik a lehetőségek, mik közül választhatok?
Úgy értem, hogy mit értenek a magyaros nevek alatt?
Mit lehet és mit nem választani?
Pl. csak Horvát meg Kovács stb.?
Nowak pl. lehetségtelen a “w” miatt?
Vagy német neveket sem szabad? Vagy magyar írással mehet az is?
Pl. Fuchs (Róka) és akkor az csak Fuksz lehet?
Esetleg a -cz, -ts, stb. is esélytelen? Pl Deuts (Deutsch).
Válaszokat előre is köszönöm. Tudom, ezek mind zsidók által is használt nevek. (Fuchs és a Nowak)
Magyaroszágon használt és bejegyzett vezetékneveket választhatsz, külföldi neveket sem eredeti sem magyar fonetika szerint sem szabad. Se Fuchst, se Fukszot nem engedélyezik. A Nowak-ot Novák formában.
De a Róka vezetéknevet(mármint így magyarul) hallottam magyar embereknek, úgyhogy így lehet a neved, hogy pl.Róka Ákos, de külföldiben nem, és nem is magyarosíthatod. Vagy pl. azt nem lehet, hogy Blonde Ákos leszel, de Szőke Ákos(így ahogy írom magyarul) lehetsz.Összefoglalva csak Magyarországon honos neveket választhatsz.
Deutsch Anita van, ha engedélyezik(amiatt, hogy túl idegen, lehet hogy nem fogják) akkor is csak így Deutsch Ákos lehetsz Deut nem.
De van sok magyar vezetéknév a Kovácson meg a Horváton kívül is, egyik ismerősöm Szentkirályi lett, a másik Szirmai.
Köszönöm szépen a válaszod! Nagyon segítőkész és érhető.
Sajnos magyar a nevem, teljesen magyar is vagyok de mivel Németországban élek, így másoknak nehézség a nevem leírása és kimondása.
Ezért szeretnél egy német nevet amit magyarosítok, hogy azért megmaradjon a magyarságom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!