Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mindenki mondja, hogy mennyire...

Mindenki mondja, hogy mennyire jol sikerult az erettsegije. Ez vajon mennyire igaz?

Figyelt kérdés

Gyk-n olvasgattam regebbi kerdeseket ezzel kapcsolatban. Legtobb embernek erdekes modon ilyen 70-90%os erettsegije lett ugy xy tantargybol, hogy nem is tanult ra elotte:D

Ezek mennyire valoszinuek? En nem hiszem el, hogy mondjuk tanulas nelkul a tori szobelit 70%osra meg lehet csinalni

2017. nov. 7. 22:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz semmi gond, ráadásul még odébb is van picit, kár izgulni.
2017. nov. 7. 23:59
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem megbuksz. Ettekelj meg lejjebb, es akkor matekbol is. Merthogy tarsadalomismeretbol mar veged:D huuuuuuuuuuuuuzz le9 %%%/%
2017. nov. 8. 00:03
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nos akkor latom en leszek a kivetel.

En minden oran csendben figyeltem, de masnapra 2 ertelmes mondatot nem tudtam volna osszerakni azokbol, amik elhangzottak.

Toribol en ugy irtam 45%-ot, hogy gyuloltem, a 4 ev alatt alig tanultam valamit belole, pedig ezeken az orakon is figyeltem, es kormoltem szorgalmasan.

Viszont mikor matek javitot irtam a rakovetkezo evben, autodidakta modon, erettsegi felkeszito konyvbol tanultam ra, 70%-ra sikerult megirni, tehat en meg ugy se tudtam elerni a 80-at, hogy becsuletesen keszultem ra (bar a figyelmetlenseg is hozzajarult az eredmenyhez sajnos).

Szoval nekem nem volt eleg, hogy "egyszer elolvasom", meg "figyelek oran". Akiknek igy megy, azok nagyon szerencsesek, bar szerintem ezek az emberek pont ugy ferditenek, mint azok, akik azt mondjak, nem tanultak semmit, aztan otost irnak.

2017. nov. 8. 06:19
 14/18 anonim ***** válasza:
67%

Nyelvből és választottból volt előrehozottam.

Töriből, matekból emelteztem, azokra persze tanultam.

Magyarból figyeltem az órán, kb. ennyi.

Kitűnő lett az érettségi - de persze, 5 perccel azután, hogy kézhez kapod, már senkit nem érdekel az eredmény, csak az, hogy megvan:)

2017. nov. 8. 07:44
 15/18 anonim ***** válasza:
51%
Másokról nem nyilatkozom, de én minimális tanulással lettem mindenből 80% felett, kivéve az emelt törit, az 76 lett. Meg lehet csinálni. Nyilván, ha amúgy végigbukdácsilja valaki a négy évet, akkor nehéz, de ha amúgy jó tanuló vagy, is ered magad, hogy mennyi készülésre van általában szükséged, akkor szerintem, meglesz :)
2017. nov. 8. 08:47
 16/18 A kérdező kommentje:

Es mennyire nagy hatrany, ha kilenc tizedikben nem nagyon tanultam?:(

Kb csak tzkre keszultem minden tantargybol nemet es matek kivetelevel, mert azokat szeretem. Igy lett 3,6 az evvegi atlagom...

Most hogy tanulok stabil negyes otos vagyok, de nem nyugtat, hogy az elozo ket evben temazarokra nyitottam csak ki a konyvet.

Ujravesszuk ezeket az anyagokat “ismetleskepp” tizenkettedikben?

2017. nov. 8. 15:57
 17/18 anonim ***** válasza:
Tizenkettedik kb arról fog szólni hogy felkészültök az érettségire, mindent átvesztek ami fontos.
2017. nov. 8. 16:01
 18/18 anonim ***** válasza:
74%

A töri pont az, amit simán ki lehet puskázni az atlaszból akár 80-ra is :D

Mivel főleg humán érettségik vannak, ha te nem vagy humán beállítottságú, és nehezen megy a magolás, akkor az egy picit nehéz lesz, de nem vészes. Az osztály reál része is megcsinálta kb. négyesre, úgy, hogy ők matekból, fizikából, vagy bármi másból emelteztek, így Arany János balladaköltészetére nyilván nem fektettek akkora hangsúlyt :D

Én inkább humán beállítottságú vagyok, így a matektól nagyon féltem (ötödik tárgynak a második idegen nyelvet választottam), meg is mondtam a matektanáromnak, hogy meg fogok bukni matekérettségin. Matektanárom régi motoros, nem azt mondta, hogy "dehogy fogsz", hanem, hogy nyugodjak meg, akkor mehetek szóbelizni. Aztán ötös lett. Pedig tényleg nem vagyok egy nagy koponya matekból, de sokkal egyszerűbb feladatokat kérdeztek, mint amiket órán gyakoroltunk.

Szóval ne aggódj, készülj lelkiismeretesen, aztán csak pislogni fogsz utána, mennyivel egyszerűbben ment, mint amire számítottál.

És tényleg ne aggódj, mert volt az osztályban olyan 12 évig színötös lány, aki azon vesztett pontokat, hogy annyira izgult a szóbelin, hogy nem tudott épkézláb mondatokban beszélni... semmi szükség erre.

2017. nov. 8. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!