Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik régebben vidéken éltek,...

Akik régebben vidéken éltek, de vágytak Budapestre, és végül fel is költöztek oda, nektek beváltotta a főváros a hozzá fűzött reményeket?

Figyelt kérdés

Vidéki vagyok, és kissé unom már az itteni életet. Azt, hogy nulla a kulturális élet, alig van érdekes rendezvény, érdekes ember. Nyomaszt, hogy szinte az összes korombelit ismerem a városból, így kevés az esély arra, hogy új embereket ismerjek meg, új barátokat szerezzek, esetleg összeismerkedjek egy különleges lánnyal. :)

Néha fel-feljárok pár napra Pestre, és mindig remekül érzem magam ott, össze nem tudom hasonlítani azzal, amilyen itthon az élet számomra.

Jövő ősztől megyek egyetemre, és nagy az esély, hogy a fővárosba kerülök majd. Várom már, de kissé aggódom is, hogy az egész csak egy illúzió, és hosszútávon ott se érezném jól magam. Ezért kérdezem azokat, akik hozzám hasonlóan éreztek: Nektek milyen volt Budapestre költözni, beváltotta-e a hozzá fűzött reményeiteket?

2017. okt. 29. 15:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz megválaszolni. Ha azt nézem, mit szerettem volna elérni/csinálni, mielőtt ideköltöztem, akkor egyértelmű nem. De nagyon örülök neki, hogy nem úgy alakult az életem. Itt tanultam meg, valójában miről szól az élet, itt tanultam meg értékelni a kicsit, keveset is, rám abszolút pozitív hatással volt, a materiális javakról álmodozó régi énem teljes mértékben megváltozott.Bulizni már nem járok, vagyis évi max 1-2 alkalommal, étterembe kajálni/rendelni havi max 1x. A tömegközlekedés nekem akkor is egy álom, egyetlen egy még csak hasonló hely sincs az országban lefedettség, járatsűrűség stb stb szempontjából ami ehhez hasonló, ami itt van. Imádom a belvárosi épületeket, de azt is, hogy vannak parkok, illetve 10-15 perc alatt külső, csendes kerületekbe jut el az ember, a sokak által említet "húgyszag, koszos utcák stb" inkább a belső kerületekre jellemzőek, ott meg a fővárosiak max 15-20%-a lakik. Rengeteg olyan hely van, ahol lehet sportolni, kutyázni8nekem nagyon fontosak ezek)(Városliget, Népliget, Margitsziget, Halmierdő, Gellérthegy, Normafa, Hárshegy, Hármashatárhegy, Római-part, Rakpart. Nekem az emberekkel sincs bajom, általában akiktől bunkó viselkedést látok stb inkább a vidékiek. De úgy is mondhatnám, hogy én jobban kijövök az itteniekkel, mint a vidéki, akár megyeszékhelyi emberekkel. Szeretem, hogy kimehetsz az utcára úgy, hogy nem pletykálkodik senki arról, hogy xy kivel mit,hol hogyan csinál, mivel pl. a mi utcánkban is több mint kétezren laknak stb. A város méretéből és még más okokból adódóan is úgy érzem, van az embernek privát szférája. Úgy érzem, nekem azért kellett vidékre születnem, hogy a fővárosi létemet jobban tudjam értékelni és csodálatos legyen, minden nap észreveszek valami újat, lenyűgözőt. Sehol máshol nem tudnék, nem fogok élni csak itt.
2017. okt. 30. 14:04
 12/14 anonim ***** válasza:
Én az agglomerációban lakom, és muszájból fogok költözni. Látom a város előnyeit, de majd szeretnék visszajönni.
2017. nov. 5. 16:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Én csak pozitív véleményt tudok írni.

Egy vidéki városban jártam gimibe és úgy adódott,hogy szüleimmel éppen az egyetem kezdetekor költöztünk Budapestre.

Imádok itt élni. Itt ismertem meg a szerelmem,aki budapesti és gyakrolatilag szépen lassan megismertem általa az egész várost.

Hataomas kávézótúrálat szerveztünk,mozik,színházak,kiállítások,bulik stb. Én az ellenkezőjét tapsztaltam,minden kávézóban,beülős helyen nagyon kedves volt mindenki.

Már vannak törzshelyeim barátokkal,a párommal,van kedvenc szórakozóhelyünk,kedvenc piacom, utcám stb.

Bevallom a bkv kiakasztó. Telw igényleten emberrel,akik nagyon gyakran beszólogatnak,megjegyzést tesznek főleg nőkre..gondolom érzitek. De ez is csak egy motiváció volt,hogy megszerezzem a jogsim és saját autóm legyen:)

Úgy érzem most teljesedtem ki,soha többé nem mennék vissza vidékre

23N.

2017. nov. 5. 17:45
 14/14 anonim ***** válasza:

Ez abszolút emberfüggő.

Nekem nem vált be. A fősuli miatt pár évet Bpn laktam, de menekültem haza, egy 6000 ezres kisvárosban élek.

Nekem Bp túl koszos, élhetetlen, zajos. Ennek ellenére azt tanácsolom, h próbáld meg, mert egy fiatalnak sztem vidéken borzasztó az élet hosszú távon.

nemcsak azért, mert nincs kulturális élet, hanem mert az értelmesebb fiatalok elmenekülnek külföldre. de felénk még a horgászok is eltűntek a partról stb. egyszerűen mintha kezdene teljesen kiürülni a város.

2017. nov. 21. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!