Felvehetem dédnagyapám családnevét, ha a sajátomat túl gyakorinak találom?
Az én családnevem a leggyakoribb magyar családnév, így dédnagyapám családnevét szeretném felvenni, ami egy mondhatni ritka családnév.
Van rá lehetőségem?
(Elnézést, ha ez a témakör nem a legjobb, nem találtam semmi, a témához köthető témakört.)
Elvileg bármilyen nevet felvehetsz, ha nem egész ritka vagy történelmi név, kivéve ha az a családodban fordul elö.
A nagyszülök/dédszülök nevét fel lehet venni, és különösebb indoklás sem kell azon kívül, amit itt írtál.
Most látom, hogy nem egyértelmü, amit írtam:
"Elvileg bármilyen nevet felvehetsz, kivéve az egész ritka vagy történelmi neveket, ez alól az kivétel ha az a családodban fordul elö.
Köszönöm. Pontosan, a vezetéknevem “Nagy” és néha idegesítő, hogy minden 5. ember akit ismerek ezzel a névvel rendelkezik.
A dédnagyapám családneve “Albert” volt, elvileg egy név megváltoztatásához magyar névre lehet csak.
Az Albert gondolom az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!