Ti hogy oldanátok meg a következő problémát? (Utólag okoskodások kíméljenek, tudom, hogy elcssztem! )
20 éves vagyok, külföldi munkavállalás reményében keresgéltem és találtam, ahol szállás miatt előre utaltattak velem 80 ezer forintot.
Utalás után még 2 hétig beszélgettem a "munkaadóval", aki részletezte a kiutazás és szállás elfoglalás menetét. Pénteken kéne kimennem.
3 napja nem tudom elérni. Először csak gyanús volt, de most már biztosra veszem, hogy csúnyán átvertek.
Viszont egy közeli családtagom rendőr. Ez megkönnyíti a dolgom, hogy ha feljelentést teszek, az ne vesszen el a süllyesztőben és igenis utána fognak nézni a dolognak. Van e-mail címem, telefonszám, egy név (ami sajnos lehet álnév is), egy feltehetően valós név és egy bankszámlaszám.
Mivel 50 ezer felett volt a befizetés, ezért ez már bűncselekménynek és nem szabályszegésnek minősül.
Viszont nagyon félek attól, amit mondani fognak a szüleim. Saját pénzből fizettem, én dolgoztam érte, de akkor is.
A rendőr rokon készségesen fog segíteni, jó kapcsolatban vagyunk egymással, de azért félek. Jobban félek ettől, mint hogy soha nem látom viszont a pénzem.
Egyáltalán kezdjek valamit az üggyel? A megszégyenülés érzése húz vissza csak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!