Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akit nem vettek fel/halaszt!...

Akit nem vettek fel/halaszt! Mit fogtok csinálni egy évig?

Figyelt kérdés
Halasztok egy évet mert egy másik szakra szeretnék jelentkezni. Csinálok majd szintemelőt, nyelvvizsgát és nyilván ezekre készülni is kell, de ez nem fogja kitölteni az időmet. Mi más tudnék még csinálni? Attól félek, hogy egész évben csak a szobámban fogok ücsörögni, tanulni, konkrétan embereket nem fogok látni... Nincsenek rendes barátaim sem, a suli alatt jóban voltam az osztálytársaimmal, de az érettségi óta nem láttam egyiküket sem, most pedig mind elköltözik mert egyetemre mennek. Sosem csináltam semmi mást a tanuláson kívül, nincsen hobbim, nem járok el sehová, de ez akkor nekem teljesen megfelelt, nem zavart mert minden nap suliba jártam és ott emberek között voltam, volt mivel lefoglalnom magamat. Gondoltam rá, hogy elmegyek valamilyen tanfolyamra mert vannak dolgok, amik érdekelnének, de tök sok pénzbe kerülnek és nem biztos, hogy megérné annyit rászánni. Dolgozni nem szeretnék elmenni mert egy érettségivel normális munkát nem találnék (max. ilyen gyümölcsszedések vannak vagy gusztustalanabbnál gusztustalanabb kocsmákba lehet jelentkezni pultosnak, eladónak), illetve igazából nincs is rá szükségem (a szüleim eddig is és ezután is eltartottak és nekem is van bőven megtakarított pénzem, ha kellene valamire). Nem akarom, hogy ez az egy év csak úgy elszálljon a semmibe és megőrüljek itthon....
2017. aug. 7. 08:52
 1/4 anonim ***** válasza:
37%

Gusztustalan munkák?

És te akarsz diplomát ilyen felfogással? Nagyon sok ember dolgozik csak érettségivel, nem mind alja munka. Egyszer kerülhetsz olyan helyzetbe mikor ilyet is el kell vállalnod. Az hogy eltartatod magad felnőttként nem írok inkább rá semmit!

Igazad van a szobádban fogsz dögleni. Elmehetnél dolgozni egy kis pénzt keresni. De igazad van költsd a szüleid pénzét.

2017. aug. 7. 09:57
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is jövőre fogom elkezdeni. Először leteszem most ősszel a nyelvvizsgát, aztán keresek melót, dolgozok pár hónapig, talán egy emelt érettségi is belefér (bár nekem a nyelvvizsgával is meglesznek a pontjaim, szóval nem oszt, nem szoroz)
2017. aug. 7. 10:15
 3/4 A kérdező kommentje:

Nekem emeltre is szükségem van a felvételi követelmények miatt, de nyelvvizsgát is kell csinálnom, hogy a ponthatárt is elérjem.

Egyébként az elsőnek üzenem, hogy hol írtam olyat, hogy "gusztustalan munka"? Sehol. Azt írtam, hogy "gusztustalanabbnál gusztustalanabb kocsmákba lehet jelentkezni pultosnak". Egy kisvárosban lakok, itt nincsen nagy választék, max. a helyi kocsmákba lehet elmenni dolgozni, de nekem ahhoz nincsen gusztusom...Soha nem jártam ilyen helyekre és nem is szándékozom betenni oda a lábamat, undorító, ami ott megy....Az egy dolog, hogy az árkokban fetrengenek az emberek, de gyakran vannak rendőrségi ügyek is, drogok, stb., nekem semmi kedvem nincsen részeg emberek között tölteni az időmet. Ráadásul a legtöbb ilyen helyre "dekoratív, fiatal lányokat" keresnek...én nem fogom magamat kisruhában illegetni-billegetni senkinek. Ezen kívül eladóként lehe még dologzni, de rengetegen vannak illetve max. szezontól függően lehet elmenni gyümölcsöt, zöldséget szedni vagy nyáron címerezni. Nyilván más, nagyobb városokban lehet, hogy több lehetőség van, de nem fogok ingázni vagy elköltözni csak azért, hogy dolgozzak mert mint írtam nem szoroluk rá. Biztos nagyon fáj az itteni megkeseredett gyakorisoknak, de nekem nem olyan szüleim vannak, akik kidobnak a házból, miután betöltöttem a 18. életévemet. Eddig is eltartottak, ezután is el fognak tartani.

2017. aug. 7. 10:35
 4/4 Metionin ***** válasza:
25 év alatt van ingyenes okj, nézz körül, hátha megtetszik valami. Vagy kezdj el tanulni egy új nyelvet (miután megvan a nyelvvizsgád). Vagy egy új sportot, hobbit. Ezek lehetőséget adnak arra is, hogy emberekkel ismerkedj.
2017. aug. 7. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!