Hogy lehet, hogy egy fotós pénzért sem vállalja a fotózásomat?
Hormonbetegség miatt molett vagyok, de a férjemnek így is tetszem. Neki szerettem volna művészi félakt képeket készíttetni magamról a házassági évfordulónkra egy olyan fotóssal, aki ezzel is foglalkozik. Korábban már beszéltem ezzel a fotóssal (férfi) más fotókkal kapcsolatban, tehát látott már engem, és ez akkor volt, mielőtt felszedtem volna 20 kg-t, és az arcom is megváltozott sajnos azóta a betegség miatt (holdvilág arc).
Nagyon elcsodálkozott, hogy megváltoztam, és azt mondta, hogy csak akkor vállal el, ha majd újra jobb formában leszek. Köpni-nyelni nem tudtam. Azt mondta, ő csak szép arcú és jó alakú nőket vállal fotózásra, félaktra meg főleg.
Láttam a képeit a facebookon, tényleg nagyon szépek a modelljei.
Azt mondta, hogy pénzért bárki kérhet nála fotózást, de ilyen vastag combút, derekút, mint én nem vállal, nehogy később reklamáljak, hogy nem szépek a képek, holott én nem vagyok szép. Állíttassam be a gyógyszeremet, fogyjak le, formáljam a testem és utána menjek vissza hozzá.
Azt mondtam neki, hogy az ő dolga az lenne, hogy az ő fényképezőgépe előtt minden nő, még a 200 kilós is, szépnek és nőiesnek érezze magát, és eszem ágában sincs reklamálni, mert tisztában vagyok a jelenlegi korlátaimmal.
Szerintetek nem lehet, hogy ez a reklamáció dolog csak kifogás volt? Hallottatok már ilyenről
Jelenleg 70 kiló vagyok a 158 centimhez. Igen, óriásiak lettek a combjaim, a derekam, a mellem is. Mint egy töltött galamb. Nem ilyen voltam, kb 1 év alatt lettem ilyen.
A pajzsmirigy betegségre nincs gyógymód,csak gyógyszer,de te ezt sosem fogod megérteni amit írtam,de csak egyszer hozd be hozzám a kocsidat!
Majd azt fogom neked mondani,hogy dehogy csinálom én meg!Ne használd és akkor nem megy tönkre,ha majd abbahagyod a nyüstölését akkor majd megcsinálom.
Próbáltál okosat írni, de pont az ellenkezőjét érted el: bizony jogod van azt mondani bárkinek, hogy a kocsiját nem csinálod meg. A te vállalkozásod, a te szabályaid, azt javítasz meg amit akarsz. Ha nem tetszik a kocsim színe, akkor is. Ha a képem nem, akkor is. Ha csak nincs kedved, akkor is. Viszem a járgányt máshova, de soha az életben nem fogok nevetséges pojáca módjára pattogni, hogy nem szolgáltak ki. Az még szánalmasabb, amikor valaki fácsén nyüsszög.
Fel kellene nőni és kilépni az "én vagyok a világ és mindenki értem van" bűbájból.
Mondjuk azon se kicsit röhögnék, amikor egy ilyen felháborodott fácsebajnok megírja a sztorit, aztán mehetne hitelrontásért bíróságra, mert semmi bizonyíték nincs a kezében, csak valami szóbeli humbug.
Józsi autószerelő mehetne mellé fizetni. :D Istenem...
Ideális esetben ez így tökéletes. Ha én Opellel járok és elviszem a Peugeot márkaszervizbe a kocsit, akkor joguk van elküldeni nem? Hisz nem foglalkoznak a típussal. Ha a fotós csak szép nőket fotóz, akkor elküldheti a rondákat nem? Ha férfi vagyok és női fodrászatba megyek, elküldhetnek nem? Ha nő vagyok és férfiklubba jelentkezem, elküldhetnek nem?
Minek hisztizzek valamiért, amikor 100 másik helyen fogadnak? Hogy ápoljam a sérült egóm és odacsapjak szánalmas módon, mert nem változtattak miattam a szabályaikon? Hisztizzek gyerek módjára, miközben magamat járatom le? Ugyan már. Lépjetek ki a burokból, nem minden és mindenki értetek van. Ha pedig ennyire magatokra vesztek valamit, az inkább belső és megoldatlan problémákra utal, amit így vezettek le másokon. Nyugtató be, továbblép.
"Ha én Opellel járok és elviszem a Peugeot márkaszervizbe a kocsit, akkor joguk van elküldeni nem? Hisz nem foglalkoznak a típussal. Ha a fotós csak szép nőket fotóz, akkor elküldheti a rondákat nem? Ha férfi vagyok és női fodrászatba megyek, elküldhetnek nem? Ha nő vagyok és férfiklubba jelentkezem, elküldhetnek nem?"
A nős példát kivéve mindenben igazad van, mert ha valaki más márkaszervizbe viszi a kocsiját vagy férfi fodrászatba megy be nőként, az hülye. De a szerviz és a fodrászat ajtajára ki van írva, hogy kinek szól. Ő egy fotós, nem egy csak-szép-nőket-fotózom-hogy-legyen-mire-recskázni fotós.
Akkor legyen az a titulusa, hogy "fotós 60 kg-ig".
1. Nem tudod, mi van kiírva ott, én sem tudom.
2. Az a baj, hogy azt hiszitek hogy minden alapértelmezetten jár. Tévedés.
Én se megyek el modelliskolába, mert nem felelek meg. Vagy mindenhol ki kell írni mindent, mint a fogyatékosnak?
A másik az, hogy nulla a tűrőképessége az embereknek, a legkisebb elutasításra összeomlanak. Nem magukba néznek, összeomlanak, dührohamot kapnak, aztán névtelen fészbejegyzéseket ütnek a billentyűzeten. An angol nyelv ezt "first world entitlement"-nek nevezi. Amikor azt hiszed, mindenkinek hozzád kell alkalmazkodnia akkor is, ha ez a másiknak hátránnyal jár. Ha nem, vered az asztalt, pereskedsz, mocskolódsz. Szerencsére nálunk ez még nincs olyan durva szinten, de alakul.
Majd a fotós eldönti, kell -e a töltött galamb kliensnek. A töltött galamb pedig ne háborogjon és oktassa a fotóst, hanem fogadja el a tényeket és lépjen tovább, mert csak nevetségessé teszi magát, mint a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!