Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Megoldható lenne egy pszicholó...

Megoldható lenne egy pszichológus segítségével a műtét?

Figyelt kérdés

Sajnos egy rendellenességgel születtem, ami annyit tesz, hogy az alsó állkapcsom túlságosan hátra van tolódva, és ez nem csak hogy nem túl szép látvány, de a beszédemet is szétfolyósítja, nehezebben kapok levegőt, és normálisan enni sem tudok. Sok nehézség van vele, de a legnagyobb mégis az, hogy sokszor nem értik az emberek, amit mondok, rengetegszer kell ismétélnem magam, és sokszor még akkor sem.

Teljesen elszigetel ez az emberektől, nagyrészt írásban kommunikálok, mert ott legalább nem kell megszólalnom, és mindenki azonnal érti, hogy mit akarok. Teljesen más érzés.

A kérdésem az lenne, hogyha pszichológussal beszélnék arról, hogy nagy mértékben javulna a lelkiállapotom csak attól, hogy végeznének rajtam egy beavatkozást, megoldható lenne, hogy támogatással, vagy akár ingyenesen hozzájussak?

Légyszi ne írjatok bunkó kommenteket. Tudom, hogy viccesnek hangzik, tisztában vagyok vele, hogy ez milyen lehet kívülről, de nekem rettenetesen megnehezíti az életemet.

2017. júl. 4. 04:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem, egyáltalán nem vicces, nagyon is komoly dolog és érthető amit szeretnél! Ha ezen az állapoton műtéttel javítani lehet,mindenképpen érdemes a végére járni, javítana az életminőségeden!

Sajnos a jogi lehetőségeket nem tudom, de az ötlet jó, meg kellene kérdezni a háziorvost erről!

Sok sikert hozzá, és ne add fel! :)

Milyen idős és milyen nemű vagy?

2017. júl. 4. 04:39
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat, mindenképpen utána szeretnék nézni a lehetőségeknek, csak gondoltam előbb hátha erre jár valaki, aki érintett és / vagy okosabb a témában, mint én, és tudna segíteni.

24 éves lány vagyok egyébként.

2017. júl. 4. 04:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Jól értem, hogy az a kérdésed, ha egy pszichológus is javasolná a műtét elvégzését, akkor azt elvégzik-e ingyenesen?

Szerintem ez egy korrekciós műtét, és nem szépészeti beavatkozás, nem olyan, mint a mellnagyobbítás, tehát szerintem ingyenesen is hozzájuthatsz. Csodálom, hogy a szüleid már gyerekkorodban nem keresték a lehetőségeket, de mindegy, az már elmúlt.

Ahogy az előző válaszoló is mondta, kérdezd meg a háziorvosodat, esetleg kérj időpontot a területi szájsebészeten, vagy a budapesti szájsebészeti klinikán, ott biztos választ fogsz kapni minden kérdésedre. Mi itt csak találgatni tudunk.

2017. júl. 4. 12:24
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy pszichológus javaslatával megoldható, de persze utána érdeklődni lehet. Lehet, hogy azon a vonalon elindulva többre jutnál, hogy emiatt nehezebben étkezel és kapsz levegőt. Az sokkal kézzelfoghatóbb dolog.
2017. júl. 4. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!