Székesfehérvár (Fő utca-Piactér) - Hajléktalanok tanyája?
Figyelt kérdés
Nem tudom,hova kellene írnom ezzel kapcsolatban.Nagyon csodálkozom,hogy senki nem tesz semmit ezzel kapcsolatban,ami ennyire szembetűnő,főleg a belvárosban.Hajléktalanok mindig is voltak az utcán ebben a városban,de most kb. 10-15-en,sokszor bandában,néha külön,tanyát vertek a Fő utca-Piactérrel szembeni park szakaszon.Mivel ott is lakom,nap mint nap ott megyek el dolgozni különböző időpontokban,így állandóan látom őket.Mivel jó idő van,volt hogy mentem hajnalban,a legszembetűnőbb helyeken aludtak a földön,mellettük üres sörös poharak,és a piactérrel szembeni kis parkban csoportosan tivornyáztak,vagy letakarva aludtak.Egyedül,nőként,már nem szívesen megyek arra hajnalban,mert mindig van 1-2 amelyik szemtelen,és állandóan beszól.El tudom képzelni mit gondolhat egy turista,aki sétál a belvárosban,hogy mekkora putri ez már ... A város vezetősége miért nem tesz semmit ezzel kapcsolatban ? Vagy a közteresek ? Mivel ott van a Fő utcán a Polgármesteri iroda is,ők sem látják ezt mi folyik ????2017. júl. 1. 15:29
1/9 anonim válasza:
Fordulj az önkormányzathoz és mondd el nekik, hogy mit szeretnél. Pontosan egyébként mit szerenél velük csinálni?
2/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit csinálnak ilyen esetekben,de nem hiszem el hogy ez így normális.Az is elég lenne ha elzavarnák onnan őket... Persze a leginkább közmunkára fognám őket,mert nagyon ráérnek inni meg duhajkodni,meg járókelőket szekálni...
2017. júl. 1. 15:36
3/9 anonim válasza:
Ez nem elég konkrét. Ha bemész az önkormányzathoz ennyivel, aligha fognak komolyan venni. A javaslatod következményein is elgondolkodtál?
1. Zavarják el őket máshova. Rendben, és mi van azokkal akik ott élnek, ahova elzavarják a hajléktalanokat? Ők nem számítanak? Csak az a lényeg, hogy téged ne zavarjon senki?
2. Fogják őket közmunkára. Rendben, és mi van akkor, ha nem akarnak dolgozni? Kényszermunkára fognád őket azért, mert az utcán piálnak meg beszóltak neked valamit?
4/9 A kérdező kommentje:
Persze,értem,az se jó ha máshol vannak,de mivel egy egyszerű polgár vagyok,szerintem nekik kellene tudni hogy ilyen eseteket hogy kell lerendezni.Az évek folyamán ahogy figyelem ezeket a hajléktalanokat,egyre agresszívabbak már.Van itt ebben a városban hasonló probléma is,ugyanúgy a Piactér- Alba Pláza előtti téren,amivel ugyanúgy nem csinálnak semmit,pedig erre már nagyon sokat panaszkodtak az emberek : ott lebzsel nagyon sok kisebbségi,és a járókelőket zaklatják a gagyi parfümjeikkel,meg éppen amit rá akarnak sózni másra.. velük se csinálnak semmit,pedig ugyanúgy rontja a közképet.
2017. júl. 1. 16:12
5/9 anonim válasza:
Ha egyszerű polgár vagy, akkor marad a sopánkodás meg a panaszkodás. Ez úgyis az ezeréves magyar kultúra alapköve.
6/9 anonim válasza:
A Piac téren valóban akad, mivel ott fordul meg a legtöbb ember, így ott van a legnagyobb esély a sikeres koldulásra. De a Fő utcán még kb. sosem láttam csövest. Oda nem engedik be őket.
7/9 anonim válasza:
Polgármesteri iroda a Fő utcán... xddd A polgármesteri hivatal (városháza), ha arra gondolsz, nem a Fő utcán van, hanem a Városház téren.
8/9 anonim válasza:
Lehet, olyan fejed van, ami nem tetszik nekik. Sem nekem, sem az ismerőseimnek nem szoktak beszólogatni. Még a vendel cigányok sem, nemhogy a hajléktalanok. Utóbbiak nem sok vizet zavarnak, kussban ülnek a padon. Nem tudom, miről beszélsz...
9/9 anonim válasza:
Ja, és segítek: a Fő utca a Városház tér és a Mátyás király körút között van. A Piac teret még véletlenül sem érinti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!