Valaki visszaél a nevemben az interneten. Mlyen segítséget tudok kérni (részletek lent)?
2 hete kezdődött az egész. június 13-án kaptam két sms-t, bennük aktiváló kódokat szexuális oldalakhoz. Azaz, valaki aki ismeri a telefonszámomat, szexoldalakra próbál felrakni. Utána facebook-on keresett meg egy fickó, rejtélyes üzenetekkel: "ide jöhet a kép". Kérdeztem, milyen kép. Erre azt válaszolta "Bizos árulsz valamit, azért." Azóta nem válaszol semmilyen kérdésemre, hogy honnan szerzi ezt az információt. Úgyhogy még csak letiltatni sem tudom azt a weboldalt, mert azt sem tudom, hol van, és, hogy pontosan miről is van szó.
Ez nem egyszerűen egy rossz tréfa, mert ha rámkerül egy ilyen gyanú árnyéka, akár ki is rúghatnak a munkahelyemről, tönkretehetik a karrieremet.
Kihez tudok fordulni ilyen esetben? A rendőrséghez? Melyik osztályhoz és mit mondjak nekik? Mit tudnak tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!