Neked mennyi félre tett pénzed van/volt 22-25 éves korodban?
Mennyit tudtál havonta félre rakni? Én nagyon szánalmasnak érzem magam 4 hónapja dolgozok és csak 120.000 ft-al rendelkezem. Igaz csak 85-öt kapok jelenleg de ha minden igaz augusztustól 120-at fogok kapni amiből 100-at minimum félre tennék.
Szüleimmel lakok nincs kiadásom csak amit magamnak veszek(ruha,telószámla stb).
Ti hogy spóroltok? Olyan nehéz megállni hogy ne költsek. De hát nyár van jó idő az ember strandra megy csavarogni stb. Van erre valami módszeretek?
22L
Kicsit megnyugodtam hogy mégsem vagyok olyan béna.
Csak jó lenne már ha valamerre haladna az életem sajnos türelmetlen vagyok nagyon. Állandóan azt számolgatom hogy egy év múlva vagy két év múlva mennyi pénzem lesz. Meg hogy milyen öreg leszek mire saját házat (remélhetőleg párommal)tudunk venni és családot alapítani.
Nem írom le, mert sok volt és mégcsak nem is tolta senki a szekeremet.
De maga a spórolás sem old meg mindent, elmegy az ember kedve mikor (ahogy írtad) nem látja annyira távoli jövőben lesz meg pár alap dolog is.
Komolyan annyira jó lenne ha 20 évesen már lehetne lakás, kocsi, normális kereset, gyermekek.
Summa :nem a spórolást ajánlanám hanem a több pénz keresést valahogy-bárhogy.
Egy 100-as egy év alatt. :( Havi 120 körüli fizuból sajnos nem könnyű félrerakni. Hiába családtaggal élek, vannak kiadások amibe pótolni kell.
Szóval te igazán szerencsés vagy, hogy a szüleid mellett már ennyit is sikerült félreraknod.
A napokban volt egy kérdés, hogy ki mennyit spórol havonta, na azt olvasva éreztem én is szánalmasnak a saját megtakarításom... de hát ez van. :)
25/N
22 évesen szinte semmi, 23 éves koromban lett " szerencsém ". Akkor sikerült elhelyezkednem egy nagyon jó pozícióban, konkrétan kémények műszaki terveit készítem. 3 hónap próba után havi 470 meglett nettoban, akkor már sokszor havi 300-350 is félre ment, bár nem szeretem felhalmozni, 3 évre rá autót vettem az akkor 5,2 misi volt, de még maradt is megtakarítva.
Igazából azóta is ugyanott vagyok, hasonló arányokkal teszegetek félre.
Igaz most már 29 vagyok, szóval picit kicsúszok a kérdezett életkorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!