Mi az élet értelme?
Ez most egy komoly kérdés de tényleg elgondolkoztam azon hogy miért élünk. Egyszer úgyis vége és egész életemben hajtani fogok hogy több legyen hogy jobb legyen és a végén mi lesz? Azt a választ is megkaptam már hogy azért élünk hogy maradandót alkossunk. Kiknek? Azoknak az embereknek akik ugynígy a feljebbjutásért küzdenek hogy végleg eltávozzanak az életből?
Esetleg az élet örömeiért ajándékaiért élünk. Azért a sok múlandó apróságért amit a nehéz és rossz dolgok úgyis annyira kompenzálnak hogy már azt sem tudom hogy most jól vagyok vagy rosszul.
Nem vagyok depressziós és nem ment el az életkedvem csak kíváncsi vagyok a véleményetekre. Arra hogy a ti életeteknek mi a célja?
E körben érdemes lehet olvasni pl. Hankiss Elemér kései filozófiai, kultúrtörténeti könyveit.
"félelmek és szimbólumok" címűt és annak folytatásait.
Egyébként az egész európai filozófiatörténet áll ez ügyben a rendelkezésedre. Szerintem járj inkább könyvtárba és ne itt várd a "megoldást"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!