Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit jelent, ha valaki sosem...

Mit jelent, ha valaki sosem tartja velem a szemkontaktust beszélgetés közben?

Figyelt kérdés

Több embernél is észrevettem.

Pl.: megbeszéléseken, vagyunk kb. 20-an és a főnököm az én szemembe sosem néz. Ülünk, állunk vegyese, közvetlen mellettem egy-egy ember, rájuk pillant, a szemükbe néz, de az enyémbe sose, ráadásul mindig a teljes nevemen szólít és szerintem kerül.

Illetve a munkatársaimnál is megfigyelhető, hogy mikor ebédelünk, beszélgetnek és aki éppen magyaráz rajtam kívül mindenki szemébe belenéz, csak az enyémbe nem.

2017. máj. 6. 22:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Általában semmit nem, jelent. Van egy nagy rétege az embereknek, főleg az introvertáltak közt, akinek egyszerűen kényelmetlen a szemkontaktus tartása, de ez nem jelent bizalmatlanságot vagy hasonlót felőlük.

Náluk vagy mást kell figyelni, vagy több idő szükséges a bizalom elnyeréséhez. Szerintem a több kommunikáció és az idő lesz a dolog nyitja...

2017. máj. 6. 22:10
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. En speciel sosem hazudok, nem vagyok,alattomos, de ennek ellenere sem szeretek masok szemebe nezni, mert nekem az az agresszivitas jele. KIVEVE, ha egy nagyon szep szemu fickoval beszelgetek, de olyankor is csak lopva.
2017. máj. 6. 22:11
 3/4 anonim ***** válasza:
De utalok telefonrol irni... Szoval "nem vagyok alattomos"-at akartam irni vesszo nelkul. :)
2017. máj. 6. 22:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az a baj, hogy vannak olyan munkatársaim, akik 2-3 hónappal később jöttek oda, mint én, sőt valaki kb. 3 hónapja van ott, de velük tartja a főnök a szemkontaktust, velem meg nem, úgyhogy itt én mást érzek, amin az idő nem segít, szerintem nem szimpatizálnak velem. :(

2017. máj. 7. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!