Hogyan tanultuk meg a piros szó jelentését?
Rámutatással ahogy az első is írja. Pont ezért nem lehetünk benne biztosak hogy mind határozottan ugyan azt a színt látjuk. Lehet hogy nekem a piros szín olyan mint neked a zöld, az agyam úgy dolgozza fel. De mivel a piros labda mindkettőnknek piros ezért ezt észre se vesszük.
És sajnos vagy nem sajnos ezt az elméletet egy jó darabig se bizonyítani se cáfolni nem fogjuk tudni. De nem is lenne fontos egyik sem, szóval nagyon agyalni se éri meg rajta.
De ide írhatnám azt is, hogy kapásból hazudik a szemünk. A környezetünk részének felét sem látjuk rendesen. A kutyám máshogy látja ugyanazt a dolgot, de pl egy sas szeme is eltér a miénktől, meg még sorolhatnám. Persze vannak alap dolgok, amik azonosak, ezért nem őrültünk még bele ebbe a kérdésbe :D
Mátrix magasságokba lehetne emelni az egész témakört, kezdve azzal, hogy a valóság nem létezik, illúzió, előre megírt programocska. Az viszont tény, hogy a szemünk csak azt látja, amit látnia kell. Lehet, hogy épp itt éldegél mellettem valami élőlény, csak nem látom baxod. Mert van ám ilyen is. Felfogni elég nehéz, de ki tudja. Lehet hogy az lát engem. Normális vagyok neki. Vagy nem lát, ahogy én sem őt, és az a normális. Ugye-ugye meddig lehet ezt fokozni? :D És erről már tudósok is filóztak, szóval nem hülyeséget írok ;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!