Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az arcmemóriát hogyan lehet...

Az arcmemóriát hogyan lehet fejleszteni? Az enyém elég rossz.

Figyelt kérdés

A névmemóriám nagyon jó, dátumokat is könnyen megjegyzek, és ezekre örökké emlékezni is fogok. Na, de az arcmemóriám az szörnyű... És elég kínos helyzetekbe hoz.

Például netről megismert sráccal randizni nekem mindig félelemmel kezdődik, hiába láttam képen, nagyon parázok, hogy nem ismerem fel. Sőt, néhány embert akkor is nehezebben ismerek fel, ha már egyszer találkoztam vele, csak mondjuk eltelt pár hónap azóta.

Új munkahelyemen egyik férfihez odamentem bemutatkozni, aki bunkón közölte, hogy már találkoztunk de mindegy... Na, ott nem mertem a továbbiakban bemutatkozni senkinek, nehogy megismétlődjön.

Amikor gimibe kerültem, a gólyatáborban már találkoztam a legtöbb o.társammal, de amikor évnyitón rám köszönt az egyik csaj, én totál nem ismertem meg. Frufruja volt, ami a táborban még nem volt, ő meg felháborodott kicsit ezen.

Van, hogy idegen arcok köszönnek rám az utcán, akiket nem tudok beazonosítani. Meg még gimis koromban bejelöltek olyan emberek, akikkel egy suliba jártam, de nem ismertem őket, mintha sosem láttam volna, csak az adatlapjukon ott volt a sulim neve.

Amikor bulikban beszélgetek egy sráccal és valamiért el kell mennie egy kis időre és azt mondja majd jön és akkor folytatjuk, hát remélem, hogy jön, mert én onnantól kezdve, hogy elment, nem ismerem fel többé.

Dolgoztam üzletben, a vásárló segítséget kért, mondtam, hogy egy pillanat és jövök, na ahogy megfordultam, elvesztettem őt, nem tudtam, hogy néz ki. Ezért a pólójuk színét kezdtem el megjegyezni, úgy már ment.

Hogyan lehetne fejleszteni? Elég gáz...

2017. ápr. 13. 17:45
 1/5 anonim ***** válasza:

ha ilyen szinten rossz ezt sehogy.

ez már szerintem arcvakság szintű állapot.

2017. ápr. 13. 20:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Az nem az, amikor a családtagjaidat se ismered fel?
2017. ápr. 13. 22:26
 3/5 anonim ***** válasza:

vannak fokozatai.

a tied kb közepes szintű,ha közeli ismerősöket azért felismersz.

2017. ápr. 14. 09:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Ha valakit láttam már legalább 3x és nem változtat durván a külsején akkor felismerem. Meg ha nem tűnik el évekre az életemből :D
2017. ápr. 14. 11:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem a névmemóriám szörnyű. 4 éve ballagtam, de már nem tudom a volt tanáraim nevét, sem akikkel egy suliba jártam (kivéve ha tartjuk a kapcsolatot). Az egyik barátnőm nevét is folyton elfelejtem, pedig UGYAN ÚGY HÍVJÁK MINT ENGEM!!! Arc memóriával nincs gondom. Tudom, hogy az adott embert láttam már valahol, de sosem fogok rájönni hogy hol, mikor, és mi a neve...
2017. ápr. 16. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!