Miért tolakodnak be az emberek az intim szférámba?
Figyelt kérdés
Főként férfiaknál tapasztaltam ezt a jelenséget. Nekem kb. olyan 40 centiméteres távolságig tart az intim szférám. Innentől feszélyez, ha valaki közelebb áll hozzám. Idegenekre gondolok. Kereskedelemben dolgozom, párszor megesett már, hogy miközben beszéltem az ügyfelemhez, ő gondolt egyet és elindult felém, és olyan 20 cm-es távolságban állt meg. Volt elég tér ahol tartózkodtunk, nem volt tömeg sem. Valamiért ilyen közel állt meg hozzám, testével felém fordult, és nem érezte, hogy ez milyen kellemetlen. Reflexből arrébb léptem, és volt, hogy jött utánam. Semmi kihívó nem volt az öltözetemben és a viselkedésemben sem. Próbáltam természetesen viselkedni, végezni a munkámat, de nem értem, hogy miért csinálják ezt sokan.2017. márc. 30. 14:48
1/5 anonim válasza:
Nekik kevesebb a komfortzónájuk. Persze más ha egy pasi mászik az arcodba az nagyon irritáló tud lenni. ki mennyire közvetlen de ha téged ez zavar akkor tudasd vele. Mondjuk állj hátrébb ahogy írtad és mond neki hogy úgyan kérem. Vagy megérti vagy nem. Sajna buszon tapasztaltam hogy van aki ezt mennyire élvezi..h szinte rámászik az emberre. De szólni kell meg lehet is mert utána meg elhiszi hogy neki szabad.
2/5 anonim válasza:
Nem tudom miért. Én is kereskedelemben dolgozok, 30 körüli nőként, de sokak szerint jóval fiatalabbnak nézek ki. Nem tudom, ennek ténylegesen van-e köze a dologhoz, de olyat még nem láttam nagyon, hogy az 50-es férfikollégára így tapadtak volna a vásárlók. Főleg idősebb férfiaktól tapasztalom ezt, és valóban nagyon kellemetlen. Azt a megoldást találtam rá ki, hogy igyekszem minél hamarább kideríteni, mi az amit a vásárló akar (néha nagyon nehéz rájönni), akkor "bemenekülök" a pult mögé, és úgy mutatom meg a készüléket.
3/5 anonim válasza:
Sosem értettem az olyan nőket, akik elmennek a kereskedelembe dolgozni, és tele vannak ember/férfigyűlölettel.
El kell menni egészen más szakmába, és akkor mindenki jól jár.
Nem látni savanyú képű nőket, hanem olyanokat, akik szeretik ezt csinálni.
4/5 A kérdező kommentje:
Mosolygós és emberbarát vagyok. De hadd érezzem kellemetlennek, ha valaki "rám mászik". Nem is ismerem, ráadásul tök indokolatlan, hogy ennyire a közelemben legyen. Ha haver lenne, akkor oké. Vagy ha a testemet árulnám, de nem így van. :) Meg azért illene észrevenni, hogy nekem kellemetlen, ráadásul hátrálok is a szituációból, ő pedig tovább nyomul. :D Olyan is volt, aki a pult mögé bejött utánam. Na az azért tényleg felfoghatatlan. Nyilván megkértem, hogy a pult túloldalán legyen szíves tartózkodni. Szerencsére értett belőle, de nekem eszem ágába nem jutna egy üzletben a pult mögé menni vásárlóként.
2017. márc. 30. 20:15
5/5 anonim válasza:
#3 majd ha az arcodba mászik egy kövér hatvanas nő, akkor nehogy hátrálj, mert az nőgyűlölet a logikád szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!