Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem elterjedt hogy a keresztszülő nem rokon lesz (pláne nem nagynéni/nagybácsi) hanem egy jó barát?

Figyelt kérdés

Más országokban legtöbbször a gyerekek keresztszülője egy egyáltalán nem vérrokon ember, hanem valamelyik szülő nagyon-nagyon régi, évtizedes jó barátja.

Itthon pedig csodálkoztam hogy legtöbbször azt látom, hogy a nagynéni/nagybácsi lesz a keresztszülő (vagy ritkábban kicsit távolabbi rokon), miközben ő ugye már alapból nagynéni/nagybácsi, amit ugye nem lehet tőle elvenni.

Mitől van az hogy nálunk így működik ez?

2017. márc. 28. 15:56
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
Ez attól lehet, hogy a cica szőrös, de azonban mégse nem borotválkozik.
2017. márc. 28. 16:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem keresztszüleim "család barátok", nem rokonok.
2017. márc. 28. 16:06
 3/5 anonim ***** válasza:
61%
Nem sok mindenkinek vannak olyan igazan jo, megbizhato, "evtizedes" baratai. Eleg ritka. A csalad az meg csalad marad ugyis, de ha a barattal osszeveszel? Akkor? Nekem van olyan ismerosom, akinek a baratnoje lett a lanya keresztaynja, 2 eves koraban osszekaptak valamin, azt azota a gyerek fele se nezett a no es a kislanyt (mar 13 eves ) nagyon bantja, hogy neki nincs keresztanyukaja, a tobbieknek meg van.
2017. márc. 28. 16:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Akinek tudom, hogy van/ki a keresztszülője, csak 1-nél volt rokon, többi ~30 esetben mindenhol barátok lettek a keresztszülők.

Hálistennek (! 😃) én nem vagyok megkeresztelve, úgyhogy személyes érintettségem nincsen 😃

2017. márc. 28. 21:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem is furcsa szokás. A családunkban is ez a helyzet sajnos, így elég belterjes a dolog. (Pl. nem tudok kihez fordulni, mert a keresztanyám - aki a nagybátyám felesége - egy hárpia.)

Én is elvállaltam az unokahúgom keresztanyaságát (a másik oldali nagynénjével együtt), de mint kiderült, ez elég ostoba döntés volt. A testvéremmel összevesztünk (sosem volt különösebben jó a viszonyunk, gyerekkorunkban sem), úgyhogy egy kezemen meg tudom számolni, hányszor láttam a kicsit a keresztelő óta. Annak nem sok értelmét látom, hogy úgy küldözgessek ajándékot, hogy nem is tudom, mit szeret, ráadásul azt is más adja át. Gondolkodtam rajta, hogy nyitni kellene egy számlát, és arra gyűjteni a pénzt, amit majd nagykorában megkap.

A vallási oldaláról pedig annyit, hogy ő evangélikus, én katolikus vagyok, a családja egyáltalán nem vallásos, én az vagyok. Szó szerinti értelemben nem tartottam keresztvíz alá, mert - ahogy később megtudtam -, ezt más felekezetűként nem tehettem meg.

Lényeg a lényeg, így csak nyűg az egész.

Inkább válasszanak a szülők egy kedves baráti párt, mintsem hogy a már meglevő rokonságot "erősítsék" ezzel!

2017. máj. 5. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!