Adtam egy lánynak egy számomra fontos tárgyat, mert nem használtam, most meg nagyon bunkó velem, visszakérhetem?
Nem a tárgy visszakapása a cél. Hanem a lány tiszteletéé.
Ő igazából ruhatervezéssel foglalkozik és a nagymamámnak volt ehhez egy régi szerszáma, amit végül, mivel nálam csak porosodott, odaadtam neki, 2-3 hónap múlva megromlott a kapcsolatunk és hetekig nem is írt. Most írtam neki egy smst, hogy adja vissza, mert olyan embernek ismertem meg, aki megérdemli. De nem tartom őszíntének. És azt hittem barátok lehetünk.
Rögtön írt nekem, hogy mikor ér rá, mikor tudja visszaadni.
Nem hiszem, hogy visszakérem tőle. De nem tudom.
Férfiasan belefér egy ilyen húzás?
Nem okoskodni akarok, de máskor ne adj ilyen értékes, személyes dolgot egy "leendő" barátnak, mert csak megbánod.
Tudom, hogy jót akartál és szép gesztus.
És még mennyi ilyen lesz. Sajnos nem minden ember viszonozza a kedvességet, de ezt ne éld meg rossz élményként, más nem olyan mint te és kész. Mész tovább, majd valaki viszonozza a gesztusaidat.
Attól is függ, hogy milyen közel voltatok egymáshoz, de szerintem csak haverkodtatok egymással és te túl pörögted, többet láttál bele mint ami igazából van. Nem jó azonnal kiadni magad a másiknak azonnal, csak szép fokozatosan és ha azt látod, hogy ő nem vevő rá, semleges reakciói vannak, akkor rá kell hagyni. Nem szabad nyomulni, mert azzal csaj elrontod.
Az ajándékot pedig illetlenség visszakérni. Másrészről pedig ha ajándékot adsz valakinek, főleg ilyen családi "ereklyét" akkor ismerd meg annyira a személyiséget annak akinek adod, hogy szívesen adnád e neki. De ahogy az egész beszélgetésből látom, ő nem nyílt meg neked annyira mint te neki. Légy határozottabb és ne add ki magad azonnal. Ezt tudom tanácsolni.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!