Miért mondják hogy a nők nehezebben kapnak munkát? Nem úgy van hogy nem alapján törvény tiltja ilyenkor a megkülönböztetést?
Most nagy diákmeló nézésben vagyok, és azt látom hogy a jó állásokhoz amik könnyűek és mégis kap érte pénzt az ember oda van írva hogy "lányokat" vagy "mosolygós diáklányokat", "fiatalos diáklányokat" meg ilyeneket keresnek. És ezek egyszerű pénztáros, bolti kisegítő vagy irodai adminisztratív munkák meg hasonlók. Én miért vagyok rosszabb a gép előtt csak mert fiú vagyok? Vagy ilyenkor a vezetőség már az alapján vesz fel lányokat hogy kit lehet később jól meghúzni vagy mi?
Az ilyen az nem nemi alapon történő diszkrimináció?
Aki lepontozta az #1-es válaszom, az hallott már a szociológiáról és olvasott EU-s tanulmányokat a nemi helyzetekről a munkaerő és foglalkoztatás terén? Ha nem, akkor miért érzi úgy, hogy muszáj volt lepontoznia a válaszom?
(Mondjuk, vicces, hogy ezzel gyakorlatilag igazolva is lett az állításom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!