Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem tudom kezelni mások...

Miért nem tudom kezelni mások érzelmeit?

Figyelt kérdés

Az van, hogy ha mondjuk valaki sir vagy rossz kedve van én azt nem tudom, hogy le ragálni és csak nézek, hogy mit tehetnék. Soha nem tudtam ilyen helyzetekben mit tenni de így, hogy idősebb vagyok kezd egyre zavaróbb lenni.

Mit tudnák tenni?

2017. márc. 1. 09:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez sok mimdenre vezethető vissza például milyen a családi közeged? Hogy nőttél fel? A szüleid kimutatták a szeretetüket feléd? Sorolhatnám. Azok a gyermekek akik olyan családban nőttek fel ahol nem volt jelen a szeretet megnyilvánulás a szülő részéről könnyen előfordulhat hogy "alexitímiássá" válhat tehát nem tudja kifejezni érzéseit és átélni sem őket. Vagy túlzott ragaszkodás és görcsög szeretet éhségbe fordul át.

Nem tudom milyen a családi háttered nem akartalak megbántani ezzel nem az volt a célom csak nem ismerlek és ha ezek után olvasol megtalálod a neten is.

Lehet hogy nem jó a tanácsom de próbálj meg egy kicsit beleélőbb lenni a dolgok mögé nézz ne a felszínt. Empatikusabb légy. Érezd át hogy milyen lenne ha veled is ezt történne stb.. Ha ez nem megy keress fel egy szakembert hátha tud segíteni ha ez annyira zavar.

2017. márc. 1. 09:31
 2/3 anonim ***** válasza:
58%
Nem feltétlenül kell neked mindenkivel empatikusnak lenned. Van, akinek ehhez érzéke van, és van akinek nincs. Nekem sincs, pontosabban abszolút nem volt és teljesen bunkón viselkedtem emiatt másokkal. Most sem tudom például átérezni, ha valaki a nyakamban sír, ellenben azt meg tudtam tanulni, hogy ilyenkor mit kell mondani vagy mi a teendő, ami segít a másiknak, mostanra pedig berögzült, és ha mást nem is, ha valaki sír hát megölelem vagy megsimítom a vállát, rámosolygok és szólok neki, hogyha szüksége van rá beszélhet róla, maximum segíteni nem fogok tudni. Ha valaki közel kerül hozzám annak meg persze előre szólok, hogy esetenként lehet nem leszek túl kedves vagy együtt érző, de emögött nincs rosszindulat. Ahogy benned sincs. Ha valaki nem empatikus, azaz ilyen téren érzelmileg nem tud adni semmit másoknak, az kompenzálja. Biztos vagyok benne, hogy benned is megvan a módja annak, hogy kifejezd mások iránt az érzéseidet, támogasd és segítsd őket vagy akármi, és inkább koncentrálj erre. Én sem ömlengek szavakkal a szeretteimnek, nem tudom magam rávenni, de például még nem hagytam cserben senkit és erre mindig nagyon törekszem, ami bár nem egy érzelmes ölelés egy hasonló monológgal, mégis a körülöttem élők tudják, hogy mennyire fontosak nekem. Ne aggódj emiatt, ez nem egy olyan dolog, ami közéd és bármi más közé állna, bele fogsz idővel tanulni, hogy mihez kezdj, ha ilyen helyzetekbe kerülsz.
2017. márc. 1. 09:36
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utánna olvastam egy kicsit és meg próbálok változtattni.
2017. márc. 1. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!