Miért nem tudom kezelni mások érzelmeit?
Az van, hogy ha mondjuk valaki sir vagy rossz kedve van én azt nem tudom, hogy le ragálni és csak nézek, hogy mit tehetnék. Soha nem tudtam ilyen helyzetekben mit tenni de így, hogy idősebb vagyok kezd egyre zavaróbb lenni.
Mit tudnák tenni?
Ez sok mimdenre vezethető vissza például milyen a családi közeged? Hogy nőttél fel? A szüleid kimutatták a szeretetüket feléd? Sorolhatnám. Azok a gyermekek akik olyan családban nőttek fel ahol nem volt jelen a szeretet megnyilvánulás a szülő részéről könnyen előfordulhat hogy "alexitímiássá" válhat tehát nem tudja kifejezni érzéseit és átélni sem őket. Vagy túlzott ragaszkodás és görcsög szeretet éhségbe fordul át.
Nem tudom milyen a családi háttered nem akartalak megbántani ezzel nem az volt a célom csak nem ismerlek és ha ezek után olvasol megtalálod a neten is.
Lehet hogy nem jó a tanácsom de próbálj meg egy kicsit beleélőbb lenni a dolgok mögé nézz ne a felszínt. Empatikusabb légy. Érezd át hogy milyen lenne ha veled is ezt történne stb.. Ha ez nem megy keress fel egy szakembert hátha tud segíteni ha ez annyira zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!