Miért kell a mai fiataloknak mindent elmondani magukról youtube videókban?
Mert vágynak a pár másodperc 'hírnévre'.
Még nem nőtt be a fejük lágya, nem gondolnak bele, hogy ezt majd felnőttkorukban ellenük fel lehet használni.
Nem tesznek mást, mint utánozzák azokat az agyatlan felnőtteket/szülőket, akik mindent feltesznek -jót és rosszat- a Facebookra, ami gyerekükkel történik.
Nem az öcséd generációja vagyok, csak egy gondolat a "felnőttkorukban is fel lehet ellenük használni" agymenésre:
Egy átlag huszonéves édesanya heti negyven képet tosz ki az éterbe "Pistike játszik, Pistike néz, Pistike eszik, Pistike kakil, Pistike cuki" leírásokkal a pucér Pistikéről. Olyan képeket, amiket otthon Éd'sanyám elrak a TV tetejéről, ha látogató jön - és a mostani óvodások, mire elérik a felnőttkort, már akkora adatmennyiség lesz róluk, hogy a franc se fogja azt mindet visszakeresni.
És, mivel mindenkiről rengeteg anyag van, és mindenki köpködi széjjel az agymenéseit a világhálón, mindenki pont le fogja tojni, hogy ki dugott Zsófikával a szalagavató-afteren, mivel mindenkiről lesz "terhelő bizonyíték" a neten, amit "felhasználhatnak ellene", ez már teljesen el fogja veszteni a hírértékét.
Olyan, mint az én (huszonéves) generációm: tetovált nagypapák leszünk Iphone-okkal, és majd akkor a szottyos, ráncos bőrünkön dadaista alkotássá avanzsált rózsák meg kínai jelek fognak átlagosnak számítani.
Köszönöm a válaszokat.
Végülis megértem, a tv-ben is megy ez mint pl a családi titkok, gyanú árnyékában.
Felfogom úgy, hogy ez normális de nem fogom elismerni.
Lehet, hogy én soha nem lennék képes ennyire nyitott lenni de be kell ismernem a mai világ sokkal nyitottabb mint anno. Magamat nyitott embernek tartom és szeretek új dolgokat embereket megismerni. De nem úgy, hogy a képembe tolják, hogy nekem ezt tudnom kell róla.
Őszintén nem lennék újra fiatal.
hát ha nem mondja el, akkor mégis hogyan fogod tudni? kicsit ellentmondásos amiit írtál, hogy "ezt kell tudnom róla" ...
ha nem "ezt kell tudnom róla", akkor ezt úgy gondoltad, hogy majd azt tudod róla, amit te elképzelsz, de az már sokadlagos tényező, hogy tényleg úgy van-e? nem értem a dolgot, tényleg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!