Kollégium? Mi az előnye és hátránya?
Kérdés hány éves vagy, én csak egyetemen voltam kolis.
Előnye:
- Általában sulihoz közel van.
- Helyben vannak a bulik, közösségek.
- Mindig van kivel beszélni.
- Hangulatos.
- Gyorsan terjednek az információk.
- Sokkal olcsóbb mint egy albérlet.
Hátrány:
- Sosem lehetsz egyedül.
- Nem nagyon tudsz a pároddal kettesben lenni.
- Nem nagyon lehet pihenni, bár ez változó és albérletben sem mindig jobb :D
Hátrányai:
-annyi kaját kapsz, amennyi egy adag, nincs repeta, kivéve ha viszel ajándékot a konyhán dolgozóknak. :)
-meg van szabva, hogy meddig lehetsz kint. Télen ez oké, de nyáron nagyon szr lesz fél9re visszamenni a koliba, a szilenciumról már ne is beszéljünk...
-ha utálod a kötöttségeket, (pl. buli van a koliban, valami farnsang vagy iylesmi, de kimennél elszívni egy cigit, a buli 10ig tart, de fél9is van kiemnőd akkor megszívtad!)
-ha utálod, hogy vadidegen pedagógusok megmondják hogy mit tegyél, beleszólnak az életedbe, leszólnak, beszólnak, irányítanak, akkor szr lesz.
.év közben menj, mondjuk november után, mikor már lemennek a kolis avatók, mert tökmindegy hanyadikos vagy, ugyan úgy az elsősökkel kell csinálnod végig az avatót. Ha poénként fogod fel, akkor király csávó leszel.
Előnye:
-olyan emberekkel bartákozol össze, akikkel egyébként elkerülnétek egymást (pl. több sulinak is egy helyen van a kolija)
-életre szóló barátságok szövődnek
-önállósodsz, kilépve a komfortzónádból ( az otthon melegéből) új szemléleted lesz
-jobban megismered önmagad
-olyan emberekkel találkozol, és ismersz meg, akiket addig soha
-felfedezel új dolgokat,
Ez csak a középsulis kolira vonatkozik (főleg a kimenő része). Én úgy gondolom hogy fantasztikus kolisnak lenni, visszamennék még egy hétre, ha tehetném :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!