Miért a tűzoltókat tartjuk a legtöbbre? Miért őket becsüljük igazán és miért a legnépszerűbbek?
Miért nem a rendőröknek van a legnagyobb megbecsültségük?
Vagy a mentősöknek,katasztrófavédőknek,katonáknak.
Mert az érthető,hogy a politikusokat miért nem lejet velük egy szintem említeni.
De miért a tűzoltók az igaz hősök? A többi is ment életet,maga is veszélybe kerülhet.
Szerintem olyan embert aki az életmentést választja hivatásának ugyan úgy becsülni kell, mivel mindegyik ugyan úgy kiveszi a részét egy mentés során.
Talán azért a tűzoltók mert tőlük kapod a legkevesebb negatív dolgot. Rendőr megbírságol, mentős késve ér ki, katonák munkáját meg Magyarországon gyakorlatban annyira nem érezzük.
Amúgy a katasztrófavédő és a tűzoltó ugyan az. :)
1: Rohadtul nem vagy tisztában az alkalmassággal. A tűzoltóknál a jelentkezők 90% -a kihullik. Kevés pálya van ahová olyan szigorúan szűrik a jelentkezőket.
Kérdező: Mert senki sem viszi olyan nagy arányban vásárra a bőrét másokért, mint ők. És én még olyan tűzoltót nem láttam, aki nekiállt volna szemétkedni másokkal. Rendőrt annál többet.
És a helyszíneknél a legalja munka az övék. Vonatgázolásnál ők szedik össze a széttrancsírozott darabokat. Ők szedik össze az összeégett halottakat is a házakból, autókból. Nagyobb lelki nyomás van rajtuk, mint bárki máson.
Hát ezért.
Miért általánosítunk? Miért beszélünk mindenki más nevében?
Tanuljatok már meg normálisan megfogalmazni egy kérdést! Rám pl rohadtul nem igaz hogy a tűzoltókat tartanám a legnagyobb hősnek.
Szerintem olyan embert aki az életmentést választja hivatásának ugyan úgy becsülni kell, mivel mindegyik ugyan úgy kiveszi a részét egy mentés során.
2-es
A mentős késve ér ki? Ez azért nem ilyen egyszerű. Nappal 1 percen belül el kell hagynunk az állomást, és már úton is vagyunk. Az, hogy siessünk, a mi érdekünk is, hiszen annál jobb állapotú beteget találunk a helyszínen, minél gyorsabban odaérünk.
Viszont sajnos a mentőkre egyszerűen több feladat jut, és gyakran nem az állomásról indul az autó, hanem útközben jön a riasztás pl hazafelé egy 30kmre lévő kórházból... Mi ha kell, mindig megyünk, amint tudunk. De arról, hogy kevés autó van, kevés személyzet, arról nem a mentős tehet, az nem a mi hibánk. Márpedig a mentő ezért "késik", mert nincsen kapacitás minden sarokra állítani egy szabad egységet.
Egyébként megtörtént már, hogy balesetnél mi voltunk ott elsőként, és a tűzoltókra kellett várnunk. De bizonyára ennek is megvolt az oka, máshol volt dolguk.
Összességében egyetértek a mondandóddal, csak sajnos sokkal árnyaltabbak a dolgok, mint ahogy az emberek gondolják.
3-as.
Az, hogy nagyobb lelki nyomás van rajtuk, mint bárki máson, szintén nem lehet így kijelenteni. Pl. A mentős kezében meghal az újszülött, a rendőr pedig sikertelenül beszél le valakit az öngyilkosságról.
Azt kellene megérteni, hogy a 3 szerv egymás nélkül nem létezik, nem hatásos. Hiába vannak ott a tűzoltók a balesetnél, addig nem tudják kivágni, míg a mentős nem méri fel, stabilizálja az állapotát. Hiába van ott tűzoltó, mentő, ha nincsen rendőr, aki lezárja az utat, megteremtve a biztonságot. A maga módján mindhárom hivatás a leginkább megterhelőbb. Kiemelni a 3ból egyet egyszerűen felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!