Szerintetek létezik a karma?
#11: Gondolom te sem hiszel abban, hogy én egy rózsaszín elefánt vagyok, aki az ormányával írja ezeket a sorokat. Naugye.
De, elég nagy érv, hogy nem tudták bizonyítani. És nem azért, mert csak emiatt hiszek el valamit. Hanem azért, mert tényleg nincs semmiféle bizonyíték a karmára. Egyszerűen régen páran kitalálták, elmesélték és sokan elhitték. Pont úgy, mint a rémtörténeteket. 2017-ben inkább túl kéne lépni a babonákon.
Rengeteg embert ismerek, akik jó lelkűek, segítőkészek voltak és szenvedés lett az életük. Hol volt a karma? Ja, tudom, majd a másik életükben... Ez alapján, add nekem minden vagyonod.
#13: Nem olyan komplikált ez. Anno az emberek magyarázatot akartak keresni a dolgokra és vigaszt. A legtöbb vallás próbált a hatalom szempontjából könnyen irányítható kezesbárányokat gyártani, ezért a vallások többsége jó és engedelmes embereket nevel.
Hol írtam, hogy jó emberek, de szegények vagy gazdagok, de utálatosak? Sehol.
Oké. Akkor mondj bármi érvet a mellett, hogy miért létezik a karma.
Apropó: Ugye, hogy nem hiszed el, hogy rózsaszín elefánt vagyok?
14. Most nem a vallási részéről beszélek, tisztában vagyok, hogy mi céllal vezették az egyházakat.
"Hol írtam, hogy jó emberek, de szegények vagy gazdagok, de utálatosak? Sehol. "
Ezt én írtam példának.
Én nem vagyok semminek sem a szakértője, nincs akkora tudásom, hogy pontosan és hitelesen vissza tudjak adni bármit, de nem is én írok ezekről a témákról könyveket, a választ nem egy netes random embertől kell várni, hanem jó helyen kell keresni, ha meg nem érdekel ilyen szinten, hogy utána keress, akkor nincs is miről beszélni.
#15: A karmáról nem lehet vallási rész nélkül beszélni, mivel a vallásokban bukkant fel először. Mintha a keresztény Istenről beszélnénk a kereszténység nélkül. A dolgok nem úgy működnek, hogy a dolgokat cáfoló részeket ignoráljuk, aztán a dolgot kijelentjük igaznak.
Hol van az a jó hely, ahol keressek? Csak mert olvastam róla elég sokat, de hangzatos nagy szavakon kívül, semmi épkézláb dolgot nem nyújtottak az olvasottak. Megértem én, hogyha valaki ezeknek a dolgoknak bedől, de ha egy érvet sem tudsz a dolog mellett felhozni, akkor mégis miért hiszed el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!