Szerintetek ciki hogy kitettem a fekete profilképet?
"Ilyenkor ráeszmél az ember mennyire nem igaz az egoista 'én irányítom az életem' tévképzet. Szóval valójában saját félelmeinket éljük át ilyenkor,nem a gyászt."
Dehogynem.
Nincs olyan baromság, hogy sors, nincs megírva semmi. Amiről te beszélsz, az az, hogy egy ember élete két tényezőtől függ igazából, ha nagyon le akarjuk szűkíteni: Saját magától és a környezetétől :)
Ha én most akarok, holnap leugrok a 10. emeletről és meghalok vagy elvágom a torkom. Mert megtehetem. Én tettem meg, nem a környezet hatására volt. Lehet itt fas.zságokat magyarázni, hogyha öngyilkos lettem akkor biztos a környezet hatására. És? Minden rajtam múlott, hogy dolgozom fel a helyzetet. Ha a környezetem zaklatását így tudtam feldolgozni, vagy mittudomén egy családtagom elvesztését akkor így tudtam, de én tettem meg, nem valamiféle felsőbbrendű sors irányította a tettemet.
Ez csak elmélet volt, de NEM csak a környezetem irányítja az életem.
Olvastam picit erről a buszbalesetről, valamelyik cikknél, hírportálon írták, hogy aki nagyon elől volt annak esélye sem volt túlélni a balesetet. Én belegondoltam, hogyha ott lettem volna fix, hogy hátul ültem volna :D
Nem, nem azért mert én itt most eldöntöm, hogy abban a helyzetben azt csináltam volna, egyszerűen megszokásom, hogy buszon, autóban, villamoson hátul vagyok s nem elől, ezt jól tudom magamról :D S nekem mondhatod, hogy pl. barátaim elölre ültek volna és akkor nekem is ott kellett volna lennem, mert makacs típus vagyok s nem könnyen engedek senkinek, szóval én akkor sem ültem volna elölre :D
De ez megint csak egy példa volt, hogy nem egészen a környezet dönt mindenről. Azért az is számít, hogy te magad milyen vagy, milyen döntéseket hozol.
Nem mondom, hogy nincs nagy beleszólása a sorsnak is. Ha Észak-Koreába születsz akkor nagy valószínűséggel nyomor egy életed lesz örökre, de azért a SAJÁT döntéseink is sokat számítanak az életünk során.
Nem, nem ciki, ha tényleg őszintén gondolod és nem ömlengsz a birkákkal.
A Pesten Hallottam Fb-csoportban van egy srác, aki állítása szerint reggel óta zokog, mert annyira megviselte a tragédia. Mécseseket fotózgat, óránként posztol valami közhelyet. Borzasztóan visszatetsző az ilyel lájkvadászat.
Ez olyan, mint amikor az ember sztárokba szerelmes, mert még kicsi a valódi érzésekhez. Aztán megnő, és valós emberekre áttevődik az érzés.
Én egy évig depis voltam, miután Sirius Black meghalt, aztán jöttek a valós halálok, és "felébredtem".
Szó szerint az a bajuk, hogy nem történt nagy baj az életükben.
Nem ismertem az érintetteket, ennek ellenére tegnap kicsit úgy egész nap bennem volt ez a dolog és olvasgattam a híreket. Aztán túlléptem rajta, akik meghaltak sajnálom, akik megsérültek pár kivétellel ma hazajöttek. Már csak az érdekel, hogy mi okozta a balesetet. Nyilván aki érintett annak lesz jóval nehezebb ezt megemészteni.
Szóval én nem raknék ki fekete profilképet, de írtad, hogy már lecserélted. Holnap gyásznap akkor már hagyjad kinn a formaság kedvéért, de keddtől cseréld vissza. Balesetek sajnos történnek. Ha mindnél kiraknád, örökre fekete maradhatna.
"Holnap gyásznap akkor már hagyjad kinn a formaság kedvéért, de keddtől cseréld vissza."
Már bocsi,de ne parancsolgass! Az én facebookomra azt teszek ki, amit akarok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!