Csak diplomával lehetünk sikeresek?
Ahányszor arról olvasok,,hogy valaki sikert ért el valamiben,kiemelkedő a fizetése,járja világot stb. mindig kiderül,hogy van diplomája.
Miért nem hallani olyan világcsavargókról,szakmunkásokról akiknek csak egy szakmunkás végzettségük van és mégis sokra vitték,elérték az álmaik,irigylik őket,stb?
Még ha nem is diplomás munkakörben dolgozik de siker tér kiderül,hogy azért van diplomája.
Komoly kisebbrendűségi érzésem van,mert nekem nincs.
Minden nehezebb diploma nélkül?
Jobbak az esélyek egy minőségibb életre egy átlag vagy afölötti diplomával.
Nem könyvtárosra gondolok, mit ahogy anno azt valaki nekem mondta,hogy az nem túl keresett és jól fizető.
De azt látom,hogy a diplomásoknak,egyetemistáknak több lehetőségük van mindenre.
Rosszul látom?
"a diplomásoknak,egyetemistáknak több lehetőségük van mindenre. "
Ez igy van. Csodalkozom hogy ezen meglepodsz.
Inkább valahol elszomorít, mint csodálkozom.
Nem most jöttem rá inkább csak az utóbbi időben tapasztaltam meg.
Ez így nem igaz, csak diplomás az több a "sikeres" ember, már ha az sikeres akinek sok a pénze.
Speciel nekem is van, mondjuk 2-es lett.
De komolyan mondom sok politikus vette, főleg aki az Elte jogi karát végezte el.
Diplomával könnyebb sikeresnek lenni. Ennek az az oka hogy ha van diplomád (most külföldről beszélünk), akkor olyan munkád lesz amivel sok pénzt keresel. Ha van ambíciód, van pénzed, nem félsz az ismeretlentől akkor máris alapíthatsz egy céget és sikeres lehetsz.
Vagy diplomásként sikerül találnod egy jó állást, ahol a ranglétán menetelve nagyon sikeres és gazdag lehetsz.
De az hogy csak diplomával lehetsz sikeres az nem igaz. Ha van ismertséged akkor már nem is kell diploma, csak betesznek egy céghez. De diploma nélkül is alakíthatsz egy saját céget, de sokkal nehezebb pénzt keresned hozzá, elindítani stb.. És arról nem is beszélve hogy ha ott hagyod a munkád, és a céged nem lesz sikeres, akkor nehezen találsz majd újra munkát. Ha találasz is, akkor kell majd pár év mire újra annyit kereshetsz mint régen.
Diplomával tehát minden jobb. A diploma ad egy biztonságot, ami alatt azt értem hogy nem kell félned hogy nem lesz munkád, az emberek inteligensnek tartanak majd miatta. A diploma jó dolog.
Írtál a "világcsavargókról". Nem kell hogy diplomád legyen ahhoz, hogy világot láss. Ha ez is sikeres életnek számít, akkor ez egy olyan dolog amihez nem kell diploma. Persze azt tegyük hozzá hogy nem 5csillagos szállodákban laksz majd. De világot láthatsz diploma nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!