Mit nem lehet érteni a "bad hair day" feliratú sapkámon?
Kedves kérdező. Ez most trend/szleng..stb, aki nem követi a trendet, nem netezik annyit, más generáció, nem ismeri az angol szlengeket..stb, annek a sapkád tényleg nem mondd semmit. Hiába tudnak angolul, nekik ezek csak egymás mellé pakolt szavak és, ha össze is rakják sem értik mit akarsz azzal, hogy rossz haj nap. Nem esik le nekik a poén, ettől még nem kell őket hülyének gondolni.
Akik pedig itt kommentelnek és nekik sem esik le a poén ez olyasmi, mint amikor én mondtam valakinek, hogy kicsit savanyú, de a miénk. Először nem értettem miért nem értik. Nekem annyira triviális a dolog, hogy eszembe se jutott, hogy nem feltétlenül látta mindenki a filmet. A kérdező is lehet így van vele. Nem kell egyből a nyakának ugrani, meg tanulatlannak titulálni egymást.
Mi emberek nem vagyunk egyformák. Olyan unalmas már, hogy mindenki mindenben támadást, provokációt lát, meg ilyen egyszerű h...e kérdések miatt is egymásnak esnek.
Ez egy jelenlegi tinidivat, és nem túl elterjedt nálunk, nem véletlenül. Bár már külföldön sem sok ilyen sapkát látok, lassan kezdi mindenki gáznak érezni, hogy senki nem veszi a poént.
És hát valószínűleg te is az a fajta csaj vagy, aki a büdös életben nem menne ki a házból kócos hajjal, gondolom a szemöldöködet is sablonnal rajzolod, valószínűleg ezért nem találja senki viccesnek a sapkádat, még az se, aki érti, mit jelent a szöveg.
Bár a stílusod alapján csodálkozom, hogy vannak, akik szóbaállnak veled.
Biztos sz_ar az angoltudásuk. :D Vagy képesek a szavak értelmét megérteni egyesével, de ha egymás után rakod őket, akkor nem tudják felfogni, hogy mit jelent egy kifejezés vagy mondat.
Nem csoda, hogy lebőgött az ország a legutóbbi PISA-teszten! A mai fiatalok még az anyanyelvükön sem képesek szöveget értelmezni! Szóval szerintem inkább ne várd el tőlük, hogy majd egy idegen nyelven menni fog nekik!
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!