Hogy jobb élni, hülyén vagy okosan?
Tényleg benne van még a Bibliában is: "Boldogok a lelki szegények".
Teljesen igaz!
Én például rengeteget olvasok a világról, a politikai helyzetekről stb. Ezek hatással is vannak rám, és sokszor elszomorítanak dolgok, amelyek a világban történnek.
A családtagjaim és a barátaim többsége meg este leül a tv elé, megnézi az aktuális celebekkel, sztárokkal teli műsort, és jól elvitatkozik azon, hogy az esti énekshow mentora mennyire rendes vagy szemét, miközben egy csomó alkalommal egyértelmű, hogy játsszák az agyukat a műsorokban!
És néha mégis irigylem őket, mennyivel egyszerűbb csak így élni, csak azt látni, ami közvetlen előtted van! Persze nekik is rengeteg problémájuk van, de csak a saját életükben, meg max. a szomszédok / rokonok szidásában, ami engem hidegen hagy, mert én rendszerszintű problémákban gondolkodom! Szóval azt mondom, szeretnék én is csak leülni a tv elé, és azon aggódni, hogy vajon kiderül-e, hogy a főhős eltitkolt gyerekének az anyjának a nagybátyjának a szomszédjának a régi szobatársa a repülőszerencsétlenség után valójában nem is vesztette el az emlékezetét, hanem csak megjátssza azt!
Okosan jobb és nehezebb.
Hülyén rosszabb és könnyebb.
# 4
A magyar nép minden, csak nem boldog..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!