Miért nem lehetséges a cigányok integrálódása?
Azért mert egy olyan társadalomstratégia szerint élnek, amivel nem lehet már boldogulni a modern korunkban. Nem tanulnak. Amint lejárt a tankötelezettség 16 évesen már dobbantanak is a suliból. 80%-nak érettségije sincs. Hogyan akarnak akkor így bekapcsolódni a XXI. század, technológia-alapú munkavégzésébe? Nem lesz semmilyen adekvát, versenyképes tudásuk. És ráadásul potyogtatják a gyerekeket, amiket majd aztán a munkaerőipacilag teljesen életképtelen apukának kell majd eltartani. Anyukának nem, mert ő náluk a nőnek szigorúan otthon van a helye a gyerekekkel, ezzel pedig csak mégnagyobb lapáttal rátesznek a saját nyomorukra. Viszont ha pedig én szólok nekik, hogy ezt így nem lehet, akkor meg intoleráns vagyok a kultúrájukkal szemben, rosszabb esetben rasszista. Ha nekik ez kultúra, akkor OK. Így sajnos nem igazán tudok mit tenni, mint le*rni őket és csak azt kívánni, hogy lehetőleg egy se költözzön arra a környékre, ahol én lakom.
De nekik sajnos attól még egyedül a lopás marad…
Egyetértek az előttem szólóval, egyszerűen azért nem akarnak beilleszkedni, mert tudják, hogy ha őket bármiféle atrocitás éri, akkor máris ki lehet játszani a rasszista kártyát és ők onnantól kezdve ártatlan bárányok.
Egyszerűen nem félnek, mert tudják, hogy a törvényeinknek köszönhetően tehetetlenek vagyunk ellenük.
Nem illeszkednek be, mert joguk van másmilyennek lenni.
Anyukámnak is kijátszották egyszer a rasszista kártyát, mikor a boltban (ott dolgozik) rászólt három cigányasszonyra, hogy azonnal pakoljanak ki a zsebeikből mindent.
Ment a hőbörgés meg az ordítozás meg a rasszistázás meg a "Ha nem állsz le kinyírunk téged is meg a családodat is" féle érvelés, de mit ad isten, a vége az lett a dolognak, hogy mind a három cigánynő zsebéből kerültek elő kifizetetlen dolgok...
Sajnos olyan helyen nőttem föl, ahol a cigánybűnözés mindennapos. Leginkább az iskolában nyilvánul meg, nem is a boltban igazán, bár onnan is rengeteget lopnak.
Rengetegen vannak és a gyerekeik folyamatos terror alatt tartják a magyarok gyerekeit az iskolában.
Nem egyszer kellett már bemennem az iskolába azért mert a lányomat folyamatosan inzultálták, lökdösték, zaklatták. Az összes zaklatója cigány volt, a barátai anyukái is folyton járnak befelé, mert a gyerekeiket egyszerűen nem tudják békén hagyni, állandóak a zaklatások.
Gondolkodunk azon, hogy átrakjuk másik iskolába. Egyszerűen már leírhatatlan az a káosz ami itt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!