Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért baj, ha szeretek emberek...

Miért baj, ha szeretek embereket kritizálni?

Figyelt kérdés

Na, most ezt nem úgy kell érteni, hogy kéretlenül, vadidegenként elmondom a véleményemet, vagy beszólogatok, inkább olyan építő jellegű, (mit változtatnék rajta) kritikára kell gondolni. És úgy mondom, hogy az illető ne hallja, mivel nem kérte a véleményemet, én pedig nem akarom ráerőltetni senkire. De attól még véleményem van, és a páromnak szoktam elmondani. A múltkor meg kiakadt, hogy milyen undorító dolog ez tőlem, hogy mindig mindenkit megkritizálok.

De hát én ezt nem bántásból teszem, csak éppen ilyen vagyok, hogy muszáj valakivel megosztanom a véleményemet, és ez a hozzám éppen legközelebb álló ember. Egyszerűen ilyen vagyok.Tényleg annyira gáz? (a párom is megszokhatta volna már 15 év együttélés után :-)

2016. dec. 21. 20:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Lehet vélemémyed, de a másiknak meg lehet nyugalma.

Nem bántásként írtuk le mi se a véleményünket, csak te meg is kérdezted :)

2016. dec. 22. 10:54
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Az örök elégedetlen emberek szólnak meg mindig mindenkit. Ha rendben lennél magaddal, nem érnél rá mások kinézetén vagy életvitelén rugózni. De addig se a saját problémáiddal kell törődnöd, míg másokkal foglalkozol.
2016. dec. 22. 12:11
 13/21 A kérdező kommentje:

10-e én is épp ezt mondom. Hogy NEM megyek oda.

11-es köszönöm a korrekt választ! Igazad van.

12-es nagyon nagyot tévedsz. Teljesen rendben vagyok magammal, és végül is másokkal is. Csak szoktam ezzel szórakozni, hogy figyelek másokat, de sose bántanék meg senkit ok nélkül, főleg olyan dologért, amiről nem tehet.

Baj, vagy nem baj, én ilyen vagyok, lehet szeretni, vagy nem szeretni, de azt hiszem, változni már nem fogok.

2016. dec. 22. 12:58
 14/21 anonim ***** válasza:

"figyelek másokat, de sose bántanék meg senkit"

Hát persze, mivel amiről nem tudunk, az nem is fáj. És mivel a hátuk mögött fröcsögsz, így nem is tudnak róla, amíg ki nem derül persze :D

2016. dec. 22. 13:01
 15/21 anonim ***** válasza:

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra. Sok esetben még a saját párunk sem.

Amúgy tényleg idegesítő, okoskodó embernek tűnsz. Olyan tipikus "csak azért is nekem van igazam" típusnak... :D

2016. dec. 22. 13:27
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Miért foglalkozol ennyire másokkal?

Tipikusan te lehetsz az, aki egy vonaton ülve méricskéli az embereket és ez ki is ül az arcra. Neked nem mindegy, hogy milyen fürdőruha van máson? Fáj neked vagy mi? Másokon könnyebb okoskodni, de vajon te, hibátlan vagy? Véleményed lehet, nem ez a gond. De mondjul engem idegesítene, ha másból sem állna ehy ilyennel a beszélgetés, mint azt lesi mit csinál/mi van másokon, és ezt ki is hagnoztatja...

Foglalkozz magaddal, ne másokkal! Hidd el, nem fáj.

2016. dec. 22. 13:34
 17/21 anonim ***** válasza:
29%

Én megértelek.

Mindenkinek joga van azt gondolni bárkiről, amit akar. Nekem egyébként ez segített az önbizalmamon: "semmi közöm hozzá, másnak mi a véleménye rólam".

Szerintem az, hogy valamit gondolok magamban egy idegenről, vagy elmondom másnak, ugyanaz. Akár kimondom, akár nem, bennem van a gondolat.

Pl engem kiakasztanak a fedorás emberek. Nem teszik tönkre a napomat. Az is kiakaszt, ha kutyakakába lépek, de nem csak az jár a fejemben egész nap.

Vagy a múltkor láttam két csajt, mindkettőn üveg nélküli szemüvegkeret... olyat forgott a szemem, hogy fennakadt.

2016. dec. 22. 19:47
 18/21 anonim ***** válasza:

#17 - de azért azóta már leesett a szemed, vagy éljen a vakszedés?

"Szerintem az, hogy valamit gondolok magamban egy idegenről, vagy elmondom másnak"

Ez a hiba, hogy két emberre se vagy tekintettel ebben a történetben. Az egyik, akinek elmondod (ez van a kérdezővel is) ergo terheled vele, a másik, akiről fecsegsz, de hát az már - ahogy elnézem a gondolkodásotokat - huszadrangú.

De nyilván mások meg titeket vesz a szájára, akik ismerik a mentalitásotok, úgyhogy ez olyan adok-kapok viszony. Nem csinálsz semmit, mégis el vagy áztatva, csak még nem tudod.

2016. dec. 22. 19:54
 19/21 anonim ***** válasza:

De egy vadidegennek nem fáj, ha gondolok róla dolgokat! Rólam is biztos gondoltak, sőt, mondtak is rosszat. De nem tudok róla, mert vadidegenek vagyunk egymásnak!

Most itt mindenki eljátszhatja, hogy csak szeretettel és megértéssel fordul az embertársaihoz, hogy nem gondolnak semmi rosszat nyáron az s-es méretet hordó xxxl-es nőkről, a lábszőrről, a zöld hajról, a fekete rúzsról... amiket érdekes módon meg szoktam idegen embereken dicsérni, ha egyedül vannak.

Honnan tudod, hogy rólad hányszor beszéltek idegenek? Nem tudod, mert semmi befolyással nincs az életedre.

2016. dec. 22. 23:53
 20/21 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem az a baj, hogy gondolsz valakiről valamit...hanem hogy feszt másokat traktálnál a róluk való fecsegéssel, non-stop az elemezgetés megy.

Továbbra is kérdezem, miért kell ennyire másokkal foglalkozni?

Gondolj amit akarsz, még egyszer mondom, nem ez a gáz, hanem a folytonos elemezgetés, okoskodás.

2016. dec. 23. 06:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!