Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Túl erős empátia, vagy esetleg...

Túl erős empátia, vagy esetleg ez valami féle betegség?

Figyelt kérdés
Helló. 18 éves vagyok. Régebben érzéketlen bunkó voltam. De megjött az eszem 18 éves kóromra. Amióta "tudom" az eszemet, azóta egyre erősebb bennem ez az "Empátia" , érzés. Szerintem beteges. Ha egy gyermek meghal, ártatlanul, hiába nem ismertem, nagyon megsajnálom. A ha közelemben távoznak el, akkor egyszerűen elsem tudom hinni. Túlzottan átérzem mások fájdalmát.Eleinte úgy gondodltam hogy ez jó "adotság" de mostanra úgy érzem,mint ha ellennék átkozva. Mit tudnék tenni , hogy csökkentsem ezt az "érzést"? Menjek pschiologushoz vele? Egyszerűen van, mikor nem tudom kontrollálni, és egész végig csak arra a dologra gondolok, hogy neki de rossz lehet, ezért, azért és ezen töprengek órákat, akár napokat is. Pláne ha megsértek valakit, akkor minden képp az jár a fejembe hogy jóvá kell tegyem, mert ez nekem is rosszul esne.. Nem tudom mit kéne tegyek. Hogy ez betegségnek számít-e, vagy sem..

2016. dec. 7. 13:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a mindennaokban ez elhatalmasodik és zavar akkor pszichológussal keresd meg az okát.

A mindig és mindenkor jelentkező túlzott empátia, a mások iránt érzett sajnálkozás és hatalmas fájdalom nagyon sokszor az önsajnálat burkolt formában történő megjelenése.

2016. dec. 7. 14:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha ennyire magadon viseled a világ fájdalmát, akkor hogy nem vagy még vegán? (nem bántásból írtam, egy időben én is állandóan sajnálkoztam mások problémáin is...)

Mindig bűntudatot éreztem, amiért nem tettem semmit másokért. Vegán életmódra váltottam, és automatikusan "jobb embernek" éreztem magam, mert tudtam, hogy én már a lehető legkevesebb fájdalmat, szenvedést okozok az állatoknak. Ha tudok, környezetbarát, fair trade dolgokat veszek, illetve járok menhelyekre segíteni, és egy gyermekotthonban is havi 1-2x foglalkozok a gyerekekkel. Így tiszta a lelkiismeretem.

2016. dec. 7. 14:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Köszönöm első. Ez segített.
2018. márc. 29. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!