Túl erős empátia, vagy esetleg ez valami féle betegség?
Ha a mindennaokban ez elhatalmasodik és zavar akkor pszichológussal keresd meg az okát.
A mindig és mindenkor jelentkező túlzott empátia, a mások iránt érzett sajnálkozás és hatalmas fájdalom nagyon sokszor az önsajnálat burkolt formában történő megjelenése.
Ha ennyire magadon viseled a világ fájdalmát, akkor hogy nem vagy még vegán? (nem bántásból írtam, egy időben én is állandóan sajnálkoztam mások problémáin is...)
Mindig bűntudatot éreztem, amiért nem tettem semmit másokért. Vegán életmódra váltottam, és automatikusan "jobb embernek" éreztem magam, mert tudtam, hogy én már a lehető legkevesebb fájdalmat, szenvedést okozok az állatoknak. Ha tudok, környezetbarát, fair trade dolgokat veszek, illetve járok menhelyekre segíteni, és egy gyermekotthonban is havi 1-2x foglalkozok a gyerekekkel. Így tiszta a lelkiismeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!