Magyarországnak miért nincs egy erős hadserege? Miért van az hogy nincs rendes felszerelésünk stb. Miért nem költ rá az állam több pénzt? A Bercsényi alakulat előtt tiszteletem de majdnem az összes felszerelés Amerikától meg a többi országtól van.
Férfiakra lenne szükségünk, nem fiúkra. Dehát belőlük nincs sok...
Egyébként viszonylag békés időkben, kevésbé színvonalas gazdasági helyzettel (ésatöbbi) nyilván nem a hadseregre fognak költeni. Jó, nem mondom, hogy arra amire igazán kellene költenek, de na.
Trianonnal elmentek a nyersanyag bányáink nagy része, a megmaradt mai kicsiny terület már nem bír eltartani nagy sereget. Ami maradt az jóformán temérdek termőföld, de nem érdemes a hadseregbe fektetni. A mai világban nyilván mindenki a jólétet keresi, a NATO tagsággal meg jóformán mindenféle fenyegetettséggel szemben védve érzi magát az összes tagállam.
Ez egy örök igazság, hogy kicsi országnak nincs nagy serege... Ha Magyarországot megtámadnák, nagyjából egy hétig se tartana ki a honvédség, ha a támadó komolyan gondolná.
A NATO/OTAN teljes hadereje rendelkezésünkre áll. Úgy megvédenek minket, hogy belesántulunk.
Egyébként miből lenne? Van saját vasércünk? Vannak nagyon modern kohóink? Lehetnének? Tudnánk olyan fejlesztő laboratóriumokat működtetni, ahol a legkiválóbb kutató-mérnökök dolgoznának? Tudnánk hatékonyan fegyvereket gyártani magunknak? Nyilván nem.
Venni mit tudunk? Hát azt, amit eladnak nekünk. Ha van rá pénzünk. És biztosan nem a legjobb fegyvereket.
Én nyomdában dolgoztam. Tehát semmi hadi dolog. Akartunk venni olyan nagy ipari szkennert, amelyik lézerrel működik. Fontos, jól figyelj rá! Tehát egy olyan berendezést, amelyik fényképeket színre bont, s ezt úgy írja filmre, hogy a raszterpontokat lézerfény írja rá.
Sok évig nem vehettük meg, mert Cocom-listán volt.
Keletre semmit nem lehetett eladni addig, amíg annak hadászati jelentősége volt. Hohó! Majd jól meglessük azt a szkennert, milyen a lézer, s fegyvert csinálunk belőle.
Gondolod, hogy ma ha kérjük a legjobbat, elég a tele bukszát mutatni? Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!