Manapság miért kevés az olyan férfi aki el is tartaná a párját?
Figyelj, a gazdasági helyzettel tisztában vagy, nem?
Mondok nekd valamit, ma is van szerintem, aki eltart, csak ne akarj még melette nagy lábon is élni.
Haverom is eltartotta a csaját vagy 10 évig, 150 ezerből éltek 3 gyerekkel.
Ilyet találsz te is, ha akarsz.
Szerintem tisztázni kell azt is, mi az eltartás, miért tartom el?
Nem mindegy, hogy otthon van, neveli a 2-3 gyerekünket, oktatja, iskola után tanul velük, rendben tartja a háztartást, vagy csak két kézzel szórja a pénzt amiért a férfi reggeltől estig gürcöl.
Az sem mindegy, hogy egy átlag keresetből egymagunkat sem egyszerű eltartani, nem hogy mást.
Vagy a "régi szép időkben" sem csak ültek otthon az asszonyok, simán kijártak aratni, kapálni a földekre, vagy akkoriban a mosás az kézi mosás volt, a főzés meg a tyúk levágásával kezdődött, a házimunka meg tényleg munka volt.
Amúgy meg ilyen formában a kérdés egész egyszerűen nem igaz. Én rengeteg embert ismerek, aki eltartja a feleségét, családját.
Eltartás alatt nem azt értem hogy a nő 2kézzel szórja a pénzt.
Hanem azt hogy a férfi a kenyér kereső a nő pedig háztartásbeli. Otthon főz,mos,takarít.Bevásárol,megfőz, a férjét főtt étellel várja.
Nagyanyám világ életében panelben lakott,szóval nem kapált meg ilyesmi.Akart ő dolgozni,de nagyapám nem engedte.2 gyerekük volt.
Dédnagyanyám az faluban lakott, nekik voltak állataik,és ő szült 7gyereket.
Ez az "étellel várja" dolog sem igazán állja meg manapság a helyét.
Volt időszak, mikor a nő alárendeltje volt a férfinak valamilyen szinten, ki volt szolgáltatva neki. Vagy még 20-30 éve is a "család" szent dolog volt és sokkal nagyobb szégyen volt ha elváltak az emberek.
Manapság meg a nők is próbálják érthető módon megőrizni a függetlenségüket, és egy rossz kapcsolatból, rossz családi körből több lehetőségük van kilépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!