Tényleg ennyire nem igénylik a gyerekek manapság azt, hogy kint legyenek a szabadban?
Nem vagyok öreg, 20-as éveim elején vagyok, de az öcséim, és a többi korukbeliek egyszerűen belehalnának, ha kimozdulnának. Amint hazajönnek suliból, ledobják a cuccaikat, és egész nap, szinte non-stop képesek a gépen játszani.
Nem akarok az lenni, aki huszonévesen az "ezek a mai fiatalok" dumával akar jönni, de azért számomra elképesztő, hogy ennyire agymosottak lettek a kölykök a számítógéptől. Arról nem is beszélve, hogy a nagy részük nyavajás: Gerincferdülés a folyamatos gép előtt üléstől (mert ugye a testtartásuk is szörnyű), el vannak hízva, a sportteljesítményük borzalmas, mindenre allergiásak, az immunrendszerük pocsék.. Szóval én azért még emlékszem, hogy mi is gépeztünk 10 éve, de edzésekre jártunk, kint voltunk sokat, a játszóterek szinte folyton meg voltak telve.
Ez attól is függ,hogy hol laktok.
Nálunk olyan szennyezett a levegő,hogy jobb ha ki se megyek:D
Ráadásul nagyon hideg van:D
Erről a kérdésről ez a kép jutott eszembe:
Én is észrevettem a jelenséget egyébként, szomorú.
Merre laksz kérdező,megyek hozzátok:D
Én most voltam kint,pulcsi,kabát,vastag sál alap és még így is megfagytam:"D
Egyébként annyi a titok,hogy a szülőnek olyan kinti hobbit kell biztosítani a gyereknek,amit élvez.
Annak semmi értelme,hogy kiteszed az ajtó elé,hogy csinálj valamit.Minek csavarogjon a városban cél nélkül?
Egészségileg sincs sok értelme meg időpazarlás is.
Ki kell velük próbáltatni különböző sportokat,sok gyerek szeret lovagolni is,lehet menni családostól túrázni.Csak nyilván ehhez a szülőnek is meg kéne erőltetnie magát.
Ez attól függ, milyen környezetben vannak, hogy próbálják nevelni őket, mennyire irányítják rá figyelmüket a természet értékeire, próbálnak kinti programokat szervezni...
Tudom hogy szinte függenek az ilyen kütyüktől és nem tudnak elszakadni tőlük de valahogy muszáj lenne ideiglenesen legalább...
És mi van akkor, ha gépeznek?
Hadd legyenek el.
Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy "sejj-hajj, ezek a huszonévesek itt GYK-znak, bezzeg a mi jidnkbe mi sportótunk, hejj bezony!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!