Az 5. kiegészítésnek (usa) van magyar jogi megfelelője?
így sem vagy köteles válaszolni,sőt együttműködni sem vagy köteles.
emlékszem egyszer leigazoltatott a rendőr,elővette a szondát.
nekem meg átvillant az agyamon az egyik kollégám,aki evett egy konyakos meggyet,megfújta a szondát ugyanígy igazoltatásnál és be is volták a jogsiját.
nah szóval én is ettem egy konyakos meggyes csokit,pont mielőtt beültem a kocsiba.
mondtam a rendőrnek,hogy nem vagyok hajlandó megfújni,mert tudtam,hogy akkor el kell vinniük vérvételre,és 20 ezret sem voltam hajlandó kicsengeti cserébe nekik,mert ennyi lett volna.
a vérben ilyen kevés alkohol nem mutatható ki,viszont a szájban maradhat kicsi amit kimutat a szonda.
szóval megbilincseltek,bevittek az ügyeletre,várni kellett 2 órát,nem baj addig is szívódott felfelé az a kicsi.
bementünk,levették a vért,bevittek az őrsre,vártam a folyosón egy órát,aztán jöttek és mondták,hogy nem mutatható ki semmi mehetek haza.
Igen, például a szabálysértési törvényben:
33. § Senki sem kötelezhető arra, hogy önmagára terhelő vallomást tegyen és önmaga ellen bizonyítékot szolgáltasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!