Szerintetek a szüleim nem túl szigorúak?
Sminkelés:Nemigazán engedik csak átlátszó szájfényt meg esetleg nagyon pici szempillaspirált minimális mennyiségben
Öltözködés:Apám rámszól ha minigatyában mászkálok nyáron mert az szerinte túl kihívó. Igen ő egy kicsit konzervatívabb
Mászkálás:A héten összesen 1 és fél órát adott anya amit eltölthetek a barátaimmal hétvégén,kizárólag tanulás után
Bulizás:Bulizni nem járhatok még mert szerintük egy 15 éves kislány nem odavaló. Sötétedés előtt haza kell érnem emiatt nem sokáig lehetek kinn.
Facebookozás:Napi 1 órát gépezhetek és anya megnézi a Facebook üzeneteimet mert nem szeretné h idegenekkel cseteljek ja és 13 éves korom óta lehetett Facebookom.
Tanulás:a 4-es átlagot elvárják tőlem ha rossz jegyet kapok leszidnak.
Lefekvés:hétközben fél 10-ig maradhatok fenn. Hétvégén éjfélig olvashatok egy könyvet.
Szerintem teljesen normális szüleid vannak. Egy dolgot kivéve: ez pedig a Facebook üzenetek elolvasása.
A többi teljesen rendben van.
Na tudod, mit? Elmondom, milyen a szigorú szülő, az anyémek pl:
Sminkelés: 15 évesen szó sem lehetett róla.
Öltözködés: semmi feltűnő ruhát nem engedtek, igaz, én nem is akartam semmi rövidet felvenni.
Mászkálás: nulla, max. az iskolából haza.
Bulizás: nulla, soha nem engedtek sehova. Barátaim nem is voltak, csak az iskolában, és csak ott találkoztam velük máshol nem.
felnőttkoromban voltam először diszkóban.
Facebookozás: a mi korunkban még nem volt, de a faterom a mai napig sík ideg, ha bárki a családból 2 percre leül a gép elé, szóval sejtéseim vannak azért, hogy mi lett volna.
Tanulás: a színötös átlagot elvárták tőlem, ha négyest kaptam volt hogy azért is megvertek.
Lefekvés: 10-ig fel lehetett lenni, mert a tanulás különórák mellett nyilván eltart addig.
Na ez a szigorú szülő.
Látszik hogy a válaszolók sem sűrűn hagyják el a lakást. Ez egyáltalán nem normális.
Az még okés hogy nem járhatsz 15 évesen bulizni és minigatyát sem hordhatsz, de 15 évesen napi egy óra gépezés, a Facebook üzenetek ellenőrzése, és a heti másfél óra nem tudom mi, ha nem szigor.
Egy 15 éves lánynak már bőven van igénye a magánéletre, a szórakozásra.
Szigorunak szamitanak, de csak mert a mai 15 evesek szulei kb szrnak a gyerekre, igy azok koran ribive vagy arcoskodo sracca valtoznak, a suliban bukdacsolnak, nincs jovokepuk. Nem mind, de 80%uk!!!
A te szuleid kicsit tulfeltenek, de meg mindig jobb, mintha le se ... erted.
En 10 eve voltam 15, nem fbztem, ( myvip se), de engedtek pl msnezni, nem voltak a jegyekkel szigoruak, anelkul is meg volt a 4es atlag. Probalj sajatjaiddal beszelni.
Szinte teljesen normálisnak mondanám. Három dologgal akadt egy kis gondom:
- "Mászkálás:A héten összesen 1 és fél órát adott anya amit eltölthetek a barátaimmal hétvégén,kizárólag tanulás után" "Sötétedés előtt haza kell érnem emiatt nem sokáig lehetek kinn. " Valamilyen szinten jogos, de ha készen vagy a tanulással és otthon sem kell már többet segíteni, mi a fenéért ne lóghatnál a barátaiddal? Télen ráadásul iszonyat korán sötétedik. Szigorúság, féltés és elvek ide vagy oda, vannak olyan csapatépítő dolgok, amiből egy kamasznak nem kéne kimaradnia, különben elidegenedik a barátaitól. (Pont belefutottam egy ilyenbe kamaszkoromban, nem volt jó, hogy mindenki arról beszélt hetekig, amiben én nem vehettem részt.)
- "Bulizás:Bulizni nem járhatok még" Ehhez mondjuk nem árt ismerni a saját gyerekét az embernek. De sok esetben az, hogy a szülő tilt valamit csak még izgalmasabbá, még vonzóbbá teszi a dolgot. Aztán, ha ezek egyszer kikerülnek szülői kontroll alól, elkezdődnek a problémák. (Így készülnek azok az egyetemisták, akik több időt töltenek bulikban, kocsmákban, mint tanórán.)
- "anya megnézi a Facebook üzeneteimet mert nem szeretné h idegenekkel cseteljek" Oké. Persze. Anyuci félti a kicsi lányát a perverzektől, szatíroktól, tapíroktól... Tök jogos. Ráadásul a statisztikák szerint iszonyat hülyék/tájékozatlanok a fiatalok ilyen szempontból.
Azt viszont a szülők elfelejtik, hogy az ő felelősségük lenne megtanítani a gyereküket a biztonságos internethasználatra: kit jelölünk vissza, kivel állunk szóba, milyen képet rakunk ki, milyen információkat adunk ki magunkról stb.
Amúgy van egy olyan, hogy [link] Az embereik előadásokat tartanak a biztonságos internethasználatról, tanároknak, diákoknak, szülőknek, korosztálynak megfelelően, élvezhetően, ráadásul tök ingyen, csak kérni kell. (Szerintem a tanáraitok nem utálnák, ha megkérnétek őket, hogy szánjanak erre néhány órát, mondjuk valamelyik szünet előtt, amikor komolyabb tanulás már úgysem lenne.)
"a 4-es átlagot elvárják tőlem ha rossz jegyet kapok leszidnak"
Mert a jövőd múlik rajta. A francos tananyagok egymásra épülnek, ha egyszer elveszted a fonalat, nagyon nehéz felvenni. Minél jobban elcseszed a jegyeidet, annál kevesebb lesz a választási lehetőséged, amikor pályát kellene választanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!