Lehetséges meggazdagodni pusztán ésszel? Ha nincs érzékem az emberekhez, kapcsolatokhoz, meggyőzéshez, nem tudom eladni magam magyarán introvertált vagyok?
Próbáltam tenni ellenne, de egy felületes színjáték az egész, nem megy. Nincs érzékem a meggyőző magabiztos kommunikációhoz.
Vannak emberek akik hihetetlen mód művelik ezt, hazudnak olyan magabiztossággal hogy az ember nem tud nem hinni, bízni az illetőben.
Képtelen vagyok belelátni ezeknek az embereknek a fejébe, hogyan képesek ilyen könnyedén kezelni és magaslatokba emelni önmagukat.
Szeretnék gazdag lenni. Szeretném ha az életemben nem lenne akadály a pénz, mert bizony hatalmas akadály az, ha nincs. Szeretném vinni valamire. És tudom jól hogy ennek valójában nem függvénye sem a tanultság, sem az erős küzdelem, robotolás. Csak is az élethez és a pénzhez való hozzáállás és a szerencse, valamint a fentebb írtak.
Gonosznak kell lenni? Ki mit gondol?
20 vagyok, megmagyarázhatatlan okokból úgy érzem nincs szükségem a tanulásra. Úgy érzem nem visz előre. Rengeteg energia és idő. Az élet rövid. Miért pont nem lehetnék én? Én miért nem lehetek gazdag és jómódú? Miért kéne elfogadnom hogy én is csak egy biorobotnak születtem?
Nem arról van szó, hogy lusta vagyok dolgozni. Nem. Dolgoztam már elég durva körülmények között, és volt bennem kitartás, de ez mindvégig bennem volt...
Motiváció, előrehaladás, menjünk, csináljuk, tanuljál ezerrel, járj iskolába normálisan, diploma, utána nyaljál segget és robotolj befásultan, csak hogy megvehesd a kis fizetésből azt amit a reklámokban a pofádba tolnak, elhitetve hogy neked igenis szükséged van rá... normális élet. Biztos állás. Nem.
Nekem nem kell normális élet. Pénz kell viszont. Élmények. Élni akarok. Nem pedig ebben a hipnózisban vegetálni.
Kritizáljatok, mindenki leírhatja a véleményét, abból is tanulok.
Visszatérve, a lényeg, amire kíváncsi vagyok. Pusztán, józan paraszti ésszel, pusztán ésszel, meg tud-e gazdagodni valaki, ha úgy alakítja a szálakat?
Kapcsolatokból és protekcióból lehet meggazdagodni(mo.-gon főleg),nem iskolából és tehetségből, ezek szép dolgok de ha az első kettő nincs meg: kuka, ha megvan az első kettő akkor viszont nem kell a másik két dolog.
Nem vagy elítélendő mert gazdag akarsz lenni, mindenki az akar,csak valaki versenyképes valaki meg se própálja.
25/L egyéni vállalkozó
Igen, protekció, mivel a szociális készségeim gyengék így ez egy elég húzós dolog.
Kommunikációs készségeim nem lennének gyengék, ha oldottabb személyiségem lenne. Ez egyrészt introvertált vérmérséklet másrészt mélyről jövő önértékelési problémák keverékének eredménye.
A saját bevallásod szerint nem tudod jól eladni magadat, tehát max úgy tudhatsz kitűnni és érvényesülni, ha valódi, kiemelkedő tudás és tartalom van mögötted.
Ehhez viszont nem elég a józan paraszti ész.
Szóval én a tanuláson kívül más kiugrási lehetőséget nem nagyon látok az esetedben.
Teszem azt egy jó senior programozó fizetése simán meg tudja közelíteni a bruttó millát - az meg már azèrt nem rossz. És ott a szaktudás számít elsődlegesen, mert s..ggnyalástól nem fog működni a szoftver.
Köszönöm a tanácsokat.
A másik nagy problémám egy beidegződés, miszerint én szegénynek születtem és a megélhetésért szenvedni kell, pusztán csak az ételért is.
Szegény családba születtem. Ahogy nőttem és egyre többet láttam a világból, olvastam stb, rájöttem hogy a pénztelenségünk oka csak a szüleim mentalitása, semmi más. És én bizony ebben nőttem fel, belém ivódott, részemmé vált, még ha át is látom, hogy hazugság és tiltakozok ellenne. A nagymamámnak egyszer ez a mondat hagyta el a száját: "Sose voltam gazdag, sose leszek, én szegény családba születtem."
Apám: "Nem érdekel a pénz." "...Az a mocskos pénz."
Mire van pénzünk? Kajára, megélhetésre. Semmi másra, néha még ez is problémás.
Az egyik célom, hogy felnyissam a szemüket. Nem akarom hogy reménytelenségbe éljék le az életüket. Akkor tudnék boldog lenni teljesen, ha tudnám, hogy a szüleim nem szenvednek. Még ha sokszor bántottak is, és miattuk olyan az önértékelésem, amilyen... tudom hogy jobbnak kell lennie. És hogy egyszer minden jobb lesz. Csak akarni kell, csak felül kell kerekedni a korlátokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!