Mi szüli a rasszizmust?
Figyelt kérdés
A tudatlanság lehet a gyökere?
A másik nem ismerése?
A másik el nem ismerése?
Ha valami(kultúra,bőrszín,szokások,stb) eltérő a rasszistáétól akkor az mitől kevesebb és alsóbbrendű?
2016. okt. 14. 16:42
3/7 anonim válasza:
Általában negatív tapasztalat amit kivetít az egész csoportra, pl sokszor látja a hírekben hogy x fajú ember bűnt követ el és úgy gondolja a faj minden képviselője ilyen.
4/7 anonim válasza:
Gyűlöletet a másik iránt, is általánosítást egy népcsoport ellen.
5/7 anonim válasza:
Általában a tapasztalat.
Hiába dobálóznak felelőtlenül a rasszista megbélyegzéssel. Elenyészőnek nevezhető, amikor valaki olyan népcsoportot utál, amivel nincs kapcsolata.
6/7 anonim válasza:
A rasszizmus nem előítélet, hanem utóítélet, ami tapasztalaton alapul. Egy természetes önvédelmi reakció, én nem is tartom rossz dolognak egy bizonyos keretek között.
Én vállalom, hogy bizonyos csoportokkal szemben "rasszista" vagyok, ugyanakkor nincs olyan népcsoport akiket egyén szinten is kivétel nélkül elítélek, ha látom hogy normális akkor teljesen mindegy a bőrszíne vagy a vallása.
7/7 anonim válasza:
A tudatlanság és a nyitottság hiánya.Az a rasszista,aki hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!