Hogyan bírnátok, ha minden hétköznap 6.15-kor kéne kelnetek?
Keltem már ekörül és korábban is.
Én azt gondolom, hogy minden embernek van egy saját bioritmusa. Az enyém olyan, hogy rettenetesen megszenvedem a korán kelést. Lényegében rosszullét szinten vagyok álmos. Az első ébresztőt meg se hallom vagy max az álmomba épül be. A másodikat vagy a harmadikat fogom fel valamennyire. Minimum 20-30 perc, mire olyan állapotban vagyok, hogy kikeljek az ágyból. Miután kikeltem az ágyból, szinte nem tudok magamról, szinte alvajárok, mikroalvásaim vannak a fogkefével a kezemben, a hűtő előtt, öltözés közben a mosógépre borulva, a ruhásszekrény előtt, bárhol. Nyűgös vagyok és tényleg nagyon-nagyon álmos.
Ha 6 órát aludtam, akkor is, ha 8-at, akkor is, ha 3-at, akkor is. Tök mindegy.
A hétfő még elmegy, péntekre fokozatosan egyre rosszabb.
Általában mire kilépek a lakásból, addigra összeszedem magam valamennyire.
Évekig csináltam, gimiben és az első két felnőtt, rendes munkahelyemen, ha ilyesmit meg lehetne szokni, akkor már megszoktam volna.
Ha 6:50-kor szól az első ébresztő és 7 után kelek ki az ágyból, akkor már megvagyok. Na akkor már segít rajtam, ha 8-9 órát aludtam és rosszabb, ha mondjuk 6-ot. Ha hajnal 5-6 körül kell ébrednem, akkor tök mindegy, mennyit aludtam, ígyis-úgyis katasztrófa.
Tehát a 6:50-es első ébresztő elmegy, az ideális a 7:30-8 közötti első ébresztő.
Egyébként tinikorom óta arra gondolok, hogy valószínűleg nálam valamiféle mélyebb alvás tevődik hajnalra, vagy legalábbis nagyon aludna még a szervezetem, tele vagyok alvást segítő hormonokkal és kevés az, ami a felébredést segíti. Pár hónapja van okosórám, az nem jelez ugyan mélyalvási fázist hajnalra, de a pulzusom valóban 5-6 körül a legalacsonyabb. Nem tudom, ezt ugyanaz okozza-e, mint ami a korai nehéz ébredést.
De ezen az oldalon ilyet nem szabad leírni, itt mindenki tökéletes és ezt ki is fejti, elég határozott, sokszor udvariatlan hangnemben. Még eddig ez a kérdés eléggé kivétel, de tuti lepontozást vállalok a válaszommal.
6
Az nem jelenti azt, hogy ha olyan a bioritmusa, akkor nem szenvedi meg rettenetesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!