Szerintetek milyen név a Fülöp?
Figyelt kérdés
Nem echte magyar, de nekem tetszik. Esetleg második névnek.
Mi a véleményetek róla?
2016. szept. 25. 20:44
2/9 anonim válasza:
Ez most fiú vagy lány név? Ne haragudj, de nem tudom eldönteni.
3/9 anonim válasza:
Királyok, hercegek viselték már jópáran. Szóval ehhez mérten szerintem olyan méltóságteljes nemes név.:D
4/9 anonim válasza:
Valóban nem magyar, hanem görög eredetű. De magyar keresztneveket egy kezén meg lehet számolni.
Soha nem értem egyébként az ilyen kérdéseket. Mire vagy kíváncsi?
6/9 A kérdező kommentje:
Fiú név és nagyon sok helyen ismert / használt. Görögországban Philoppos, Németországban Philipp, Franciaországban Philippe, a szláv nyelveken ( cseh, lengyel, hasonlóak ) Filip, spanyoloknál, portugáloknál Filipe.
Ezeknek a magyar változata a Filip ( ez jobban hasonlít a külföldi "eredeti" névre ) vagy a Fülöp ( szerintem ez jobb mint a Filip ).
2016. szept. 25. 21:06
8/9 anonim válasza:
Ismerek több Fülöp vezetéknevű embert is és nekem valahogy megmaradt ez vezetéknévnek. De keresztnévként is tetszik, csak nekem tényleg ez inkább vezetéknévnek hangzik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!